loader
Foto

Cap de Afiş: O seară de jazz în dar pentru doamne şi domnişoare

Realizatoarea Petronela Moraru le-a oferit sărbătoritelor zilei de 8 Martie o ediţie cu jazz şi semnăturile lui contemporane, la TVR 3, miercuri, 8 martie, de la ora 20:00 şi la TVR Tîrgu-Mureş , joi, 9 martie, de la ora 19:00.

 

Cap de Afiş

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Timp de cinci ediţii, proiectul „Seri de jazz şi muzică clasică” la Radio Tg. Mureş a adus în atenţia publicului meloman peste 100 de tineri muzicieni.

Iniţiat şi coordonat de interpreta de jazz Anamaria Galea, proiectul s-a desfăşurat din 2011 până în 2016 sub forma unor emisiuni-concert lunare cu public transmise în direct la radio.

Din toamna anului trecut, numărul concertelor a scăzut şi se desfăşoară doar sub forma unor ediţii speciale ale proiectului „Seri de jazz şi muzică clasică”. Una dintre ele i-a adus în concert pe contrabasistul Pedro Negrescu şi pianistul Daniel Csikos.

(w882) Galea Pedr

Lor li s-a alăturat în finalul recitalului şi Anamaria Galea, Ana cu Dani formând din 2012 trupa New Landscapes, o formulă mereu în mişcare.

(w882) Land2

Pedro Negrescu a colaborat încă de la începutul carierei cu muzicieni foarte cunoscuţi şi valoroşi. Printre ei Johnny Răducanu, Mircea Tiberian sau Garbis Dedeian.

(w882) Pedro

(w235) Pedro CsikFiind recunoscut ca un muzician extrem de creativ, Pedro Negrescu are 14 albume de autor şi a fost invitat să cânte în diferite ansambluri internaţionale, cel mai cunoscut fiind cel al saxofonistului american Chico Freeman.

Pedro Negrescu dirijează orchestre simfonice din ţară şi desfăşoară o bogată activitate didactică, fiind conferenţiar la Universitatea de Arte din Tîrgu Mureş la catedra de muzică şi la cea de teatru.

Pianistul Daniel Csikos este profesor la Şcoala de Artă din Tg. Mureş şi o prezenţă constantă în proiectul „Seri de jazz şi muzică clasică”.

Anamaria Galea a interpretat 3 piese alături de cei doi artişti.

Ea şi-a amintit că prima apariţie într-un concert de jazz, după dispariţia mentorului său Anca Parghel, a fost alături de Pedro Negrescu, cel cu care colaborează de şapte ani şi de la care şi-a însuşit câteva aspecte ce ţin de profesionalismul unui interpret de jazz.

(w882) Galea Parg

Anamaria Galea are acum în desfăşurare proiectul „Muzică şi Arte la Muzeu”.  Recitaluri de muzică, de poezie, proiecţii de filme, live performance-uri cu artişti plastici şi tot ce înseamnă eveniment cultural de promovare a tinerilor artişti se desfăşoară, lunar, în spaţiile Muzeului Judeţean Mureş.

(w882) Land1

Realizator: Petronela Moraru

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în livestreaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

 
Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...

Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

 

#tvrmures