loader
Foto

Cea mai bună femeie parapantist din ţară, invitată la „Preţul succesului”

A călătorit mult, de la Nordkapp până deasupra Antarcticii, iar primele zboruri cu parapanta le-a făcut în Himalaya. Pasiunea Iaminei Ilea pentru zborul cu parapanta a devenit profesie. În ediția de luni, 11 ianuarie, la TVR 3, ați putut afla povestea ei.

 

Preţul succesului

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Se spune că “un parapantist îşi începe cariera cu doi saci: unul plin cu noroc şi unul gol. Dacă reuşeşte să umple sacul gol cu experienţă înainte să se termine norocul din sacul plin, atunci ajunge pilot.”

Mureşeanca Iamina Ilea (33 de ani) este pilot şi instructor de parapantism la un club sportiv din Tîrgu Mureş. S-a apucat de planorism la vârsta de 18 ani, a încercat apoi paraşutismul. Iamina a început să zboare cu parapanta la 26 de ani şi de atunci s-a antrenat intens pentru a deveni pilot profesionist. A participat la mai multe competiţii, de unde a ieşit învingătoare, aşa că a decis să îşi transforme hobby-ul în profesie.

"Primele patru zboruri le-am făcut în India, în munţii Himalaya. Acestea au fost zboruri de peste 100 de km. Am zburat în nordul Indiei. Cele mai bune două zboruri au fost în nordul Italiei. Sunt pilot profesionist, […] fac zboruri în tandem şi sunt instructor stagiar", spune Iamina.

Emisiunea Preţul succesului ne-o prezintă pe Iamina Ilea, cea mai bună femeie parapantist din ţară. Luni, 11 ianuarie, de la ora 21:30, la TVR 3 şi online, pe TVR+.

 
Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Pentru Răzvan visele devin realitate | VIDEO

Pentru Răzvan visele devin realitate | VIDEO

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Povestea tânărului Răzvan Rusu din Idicel Pădure, antreprenor ambițios și perseverent, merge mai departe.

 

#tvrmures