loader
Foto

„E dalbă primăvara” - concert coral la „Cap de afiș”

TVR Tîrgu-Mureş ne-a propus o ediție a emisiunii „Cap de afiș” dedicată muzicii corale. Miercuri, 27 aprilie, de la ora 18:00, la TVR 3 și pe TVR+.

 

Cap de Afiş

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

În urmă cu 70 de ani se înfiinţa Conservatorul Maghiar de Muzică şi Artă Dramatică din Cluj, precursorul legal al Universităţii de Arte din Tîrgu Mureş. Acum 10 ani lua naştere în cadrul Universităţii, Departamentul de Muzică. Cu ocazia dublei aniversări, dar şi pentru marcarea perioadei premergătoare sărbătorilor pascale, pe scena sălii Studio a Universităţii de Arte din Tîrgu-Mureş a fost susţinut concertul coral „E dalbă primăvara”.

Concertul coral „E dalbă primăvara” a fost deschis de Corala Bărbătească „Gheorghe Şoima” a Protopopiatului Ortodox Român Mediaş Înfiinţată în 2012, Corala este condusă de profesor preot Ovidiu Moldovan şi are în componenţa sa preoţi, teologi şi cântăreţi bisericeşti. Corala Bărbătească „Gheorghe Şoima” a prezentat publicului tîrgumureşean cântece coral religioase specifice sărbătorilor pascale, dar şi piese folclorice şi laice.

A doua parte a concertului coral aniversar de la Universitatea de Arte din Tîrgu Mureş a fost dedicată Coralei „Marisiensis” a Departamentului de Muzică din cadrul Facultăţii de Arte în limba română; dirijor – drd. Ana Maria Niculescu; la pian: conf.univ.dr. Carmen Mihăescu. Repertoriul coralei „Marisiensis” a cuprins 10 lucrări din repertoriul naţional şi universal.

***

Cap de afiș

TVR 3 - miercuri, 27 aprilie, ora 18:00

TVR Tîrgu-Mureş - joi, 28 aprilie, ora 18:45

 
Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Pentru Răzvan visele devin realitate | VIDEO

Pentru Răzvan visele devin realitate | VIDEO

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Povestea tânărului Răzvan Rusu din Idicel Pădure, antreprenor ambițios și perseverent, merge mai departe.

 

#tvrmures