loader
Foto

Galerie foto

“Picătura de cultură”: Festivalul Acustic de la Reghin

Acustic Live Festival de la Reghin este un eveniment de promovare a chitarei şi a muzicii acustice live. Am urmărit partea a doua a poveștii festivalului, joi, 3 martie, de la ora 22:00, pe TVR 3 la “Picătura de cultură”.

 

Picătura de cultură

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

„Acustic Live Festival”, primul festival concurs din România pentru promovarea chitarei şi a muzicii acustice live indiferent de genul muzical, a transformat, toamna trecută, municipiul Reghin în capitala chitarei şi a muzicii acustice. Aşa cum spunea iniţiatorul Festivalului, muzicianul Silvan Stâncel, evenimentul şi-a propus să promoveze chitara în special, muzica live, artiştii compozitori şi creaţiile acestora, interpreţii, cantautorii, instrumentiştii acompaniatori sau soliştii care susţin şi practică instrumentul chitară, indiferent de stil sau gen muzical şi indiferent de nivelul mediu sau avansat, profesionist sau amator, cunoscut sau necunoscut Marelui Public.

„Un diagnostic. Ovidiu Scridon e bolnav. De iubire. Cu frisoane grele de poezie. Cu frisoane grele de muzică. Fiindcă, la boala sa, Iubirea, Dumnezeu a mai pus două talente-de-tămăduire: poezia şi muzica. Folk, îndeobşte...” scrie George Stanca în prefaţa cărţii „Portretul unui gând”. Cunoscut în România ca interpret de muzică folk, Ovidiu Scridon şi-a reeditat volumul care cuprinde o mare parte din versurile cântecelor sale. În prima parte a emisiunii urmărim un interviu cu muzicianul Ovidiu Scridon.

(w882)

Peste 20 de artişti din toată ţara au participat la prima ediţie a Acustic Live Festival. S-a premiat cel mai bun chitarist, cea mai frumoasă voce şi interpretare vocală, cea mai frumoasă compoziţie şi premiul publicului. Toţi laureaţii au primit câte o chitară oferită de fabrica de instrumente muzicale din Reghin. Premiul pentru cea mai bună prezenţă scenică, dar şi trofeul festivalului în valoare de 4000 de lei au fost câştigate de Trupa CATSONTHEROOF din Bucureşti, aflată la primele premii în această formulă. În partea a doua a emisiunii urmărim un interviu cu Trupa CATSONTHEROOF.

***

Emisiunea “Picătura de cultură” se difuzează joi, 3.03.2016, de la ora 22:00 pe TVR3 şi sâmbătă, 5.03.2016, de la ora 19:00, la TVR Tîrgu-Mureş .

Picătura de cultură: Festival Acustic – partea a doua

Realizator: Petronela Moraru

 

11:20 Meseriasii (R)

Producator: Vasile Braic

(Reluare)

11:45 Tableta de sănătate (R)

Producator: Claudia Zatreanu

(Reluare)
 
La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

Poligonul din Sântioana de Mureș a fost vineri gazda confruntării sportive între reprezentanții presei mureșene, cu ocazia împlinirii a 202 ani ...

Baschetbaliștii de la CSM Târgu Mureș, mai uniți ca niciodată | VIDEO

Baschetbaliştii de la CSM Târgu Mureş trec printr-un moment delicat, după ce au înregistrat o serie de 5 înfrângeri consecutive.

 

#tvrmures