loader
Foto

Galerie foto

Religia, ca recurs la pace

Petronela Moraru, realizatoarea emisiunii Picătura de cultură, ne-a invitat să urmărim o ediție specială de Paști. Joi, 28 aprilie, de la ora 22:00, la TVR 3 şi duminică, 1 mai, de la ora 20:00, la TVR Tîrgu-Mureş.

 

Picătura de cultură

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

„Religia ca recurs la pace” a fost titlul dezbaterii publice desfășurată în cadrul Târgului Internațional de Carte şi Muzică „Libris”, Braşov 2016 care a avut-o ca moderator pe Iulia Badea-Gueriteé, jurnalistă franceză de origine română la Courrier International.

Alături de invitaţi speciali din ţară şi străinătate s-a dezbătut problema comunităţii musulmane şi s-au enunţat câteva teorii despre diferențierea credinței de fanatism, teorii despre pace, despre salvarea noastră prin propagarea păcii şi a adevăratelor valori spirituale.

S-au căutat soluţii de prevenire şi chiar de securitate împotriva atacurilor teroriste. Cauza acestor atacuri, unanim acceptată de vorbitori a fost lipsa de comunicare între statele cu religii diferite, iar soluţia – îmbunătăţirea acestei comunicări. S-a lansat, cu această ocazie cartea „Dialogul religiilor în Europa Unită” scrisă de  Iulia Badea-Gueritee şi Alexandru Ojică, doctorand în Teologie.

(w882) Religia ca

Câteva opinii:

- „Cei care ne atacă nu sunt musulmani, ci teroriști.” (Raymond Clarinard, redactor șef adjunct la Courrier International)
- „Niciun Dumnezeu din lume nu te îndeamnă să fii viclean", "Noi suntem victimele unei aroganțe și a unui cinism politic" (Pr.conf.univ.dr. Constantin Necula)
- „Nicio religie, în esența sa, nu dorește războiul, violența, fanatismul" (Radu Magdin, analist politic)
- "Cuvântul PACE este omniprezent în slujba preotului în biserică... În PACE să ne rugăm... Cu PACE să ieșim" (Alexandru Ojică, drd. Teologie).

La dezbatere a mai fost prezent și Lluís Alemany Giner, arabolog şi islamolog.

(w235) Religia ca(w235) Religia ca

***

Picătura de cultură

TVR 3 - joi, 28.04.2016, ora 22:00

TVR Tîrgu-Mureş - duminică, 01.05.2016, ora 20:00

 
Iertarea sau despre doza de Înviere, la

Duminică, 21 aprilie, de la ora 17:30, la TVR Târgu Mureș, vă invităm să urmăriți o nouă ediție "Spirit și Credință".

"Schițe urbane", la TVR Târgu Mureș și TVR 3

publicat: joi, 18 aprilie 2024

O ediție a emisiunii "Schițe urbane" a fost difuzată luni 15  aprilie, la TVR Târgu Mureș - ora 18.20. O puteți urmări, în reluare, vineri, pe ...

Sighișoara, dincolo de zidurile cetății | VIDEO

Sighișoara, dincolo de zidurile cetății | VIDEO

publicat: vineri, 12 aprilie 2024

O nouă ediție "Călător de meserie" este difuzată vineri, 12 aprilie, de la ora 17:30 la TVR Târgu Mureș, și sâmbătă, 13 aprilie, de la ora 16:00 ...

 

#tvrmures