loader
Foto

Galerie foto

„Seri de jazz şi muzică clasică” - partea a II-a, la „Cap de afiş”

Miercuri, 2 noiembrie, de la ora 20:00, i-ați putut vedea şi asculta pe elevii Liceului Vocaţional de Artă Tg. Mureş în concert. Ediţia s-a difuzat şi la TVR Tîrgu-Mureş - joi, 3 noiembrie, de la ora 19:00.

 

Cap de Afiş

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

„Cap de afiş” vă invită să-i vedeţi pe elevii Liceului Vocaţional de Artă Tg. Mureş în concert la Radio, în cadrul proiectului „Seri de jazz şi muzică clasică” (partea a doua).

(w882) cap de afi

Învăţământul artistic în municipiul Târgu-Mureş a început în anul 1908, când primarul Bernádi György a înfiinţat Şcoala Orăşenească de Muzică, viitorul Conservator de Muzică ce îşi avea sediul în actualul Palat al Culturii. În 1932 cu scopul de a propaga şi dezvolta cultura artelor frumoase, Cursul Liber de Artă Plastică a întregit, alături de Conservator, conţinutul educaţiei artistice existente în municipiu. Liceul de Artă, în forma de organizare actuală, s-a înfiinţat la 1 decembrie 1949, ca o instituţie de învăţămînt artistic care a continuat tradiţiile celor două instituţii de artă.

(w882) cap de afi

Mulţi dintre absolvenţii liceului - după terminarea studiilor superioare -  îşi găsesc loc de muncă în Corul Filarmonicii de Stat Tg-Mureş, unde lucrează ca instrumentişti sau ca profesori în instituţiile de învãţãmânt artistic. Mulţi dintre ei desfăşoară în continuare o intensă activitate solistică. Alţii au devenit profesori universitari în ţară sau în alte centre universitare de peste hotare: Moscova, Paris, Londra, Budapesta, S.U.A., Germania.

(w882) cap de afi

Concertul elevilor Liceului Vocaţional de Artă Tg. Mureş a încheiat cel de al cincilea şi ultimul sezon al proiectului „Seri de jazz şi muzică clasică” iniţiat de Anamaria Galea, având ca scop promovarea unor nume cunoscute şi mai puţin cunoscute din muzica clasică şi de jazz.

Realizator: Petronela Moraru

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe tabletă sau mobil prin aplicaţia TVR+.

Descărcați aplicaţiile pentru IOS și Android!


11:45 Tableta de sănătate (R)

Producator: Claudia Zatreanu

(Reluare)

12:40 Jurnal Regional

Producători: Claudiu Oros, Simona Boanta, Petronela Moraru, Claudia Zatreanu, Angela Precup

 
La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

Poligonul din Sântioana de Mureș a fost vineri gazda confruntării sportive între reprezentanții presei mureșene, cu ocazia împlinirii a 202 ani ...

Baschetbaliștii de la CSM Târgu Mureș, mai uniți ca niciodată | VIDEO

Baschetbaliştii de la CSM Târgu Mureş trec printr-un moment delicat, după ce au înregistrat o serie de 5 înfrângeri consecutive.

 

#tvrmures