loader
Foto

Agyagási Levente

"Cred în mass-media publică, în misiunea ei de informare, educație și transmitere a valorilor".

 

Fából Vaskarika / Din lemn roată de fier

Mi-am început cariera de jurnalist acum aproape un sfert de secol la Studioul Teritorial de Radio Tg. Mureş, sunt membru al echipei TVR Tg. Mureş de la înființare, din 2008. Sunt convins că pentru instituțiile de mass-media publice important nu este în primul rând numărul de spectatori, nu trebuie să atragă atenția prin producții cu buget mare și programe cu o valoare contestabilă, ci mai degrabă, prin informare corectă și credibilă, prin prezentarea evenimentelor, plaiurilor, persoanelor, familiilor și popoarelor care reprezintă valoare. Sunt mândru de faptul că în anul 2011 am avut ocazia să prezint o astfel de raritate nu doar în țară, dar și telespectatorilor din Europa: filmul Imperiul plantelor din era glaciară, produs pentru rubrica Stil verde al TVR Tg. Mureş, a fost nominalizat la Premiul pentru Jurnalism al Parlamentului European. În momentul de față sunt realizator și prezentator al emisiunii despre teme și evenimente economice, precum și al emisiunii pe teme de actualitate zilnice.

Hiszek a közmédiában, annak tájékoztató, nevelő, értéket közvetítő küldetésében. Pályafutásomat csaknem negyed évszázaddal ezelőtt a Marosvásárhelyi Rádiónál kezdtem, a Marosvásárhelyi TVR csapatának a kezdetektől, 2008-as megalakulása óta tagja vagyok. Meggyőződésem, hogy a közszolgálati média számára nem a nézőszámnak kell fontosnak lennie, nem a drága, nagy tömegeket vonzó, vitatott értékű műsorokkal kell felhívnia magára a figyelmet, hanem sokkal inkább a pontos és hiteles tájékoztatással, az értéket jelentő események, történések, tájak és vidékek, személyek, családok és népcsoportok bemutatásával. Büszke vagyok arra, hogy 2011-ben egy ilyen kuriózumot láthattak nem csupán idehaza, hanem szerte Európában. A Marosvásárhelyi TVR Zöld stílus műsora számára készült Jégkorszaki növények birodalma című produkciót jelölték Románia részéről az Európai Parlament Újságírói díjára. Jelen pillanatban a heti rendszerességgel jelentkező gazdasági témákat és eseményeket feldolgozó műsort, valamint a napi aktualitásokkal foglalkozó műsort szerkesztem és vezetem.

22:00 Program preluat de la Televiziunea Publică din Ucraina destinat refugiaţilor

Producător executiv TVR3 Miruna Moraru

0:00 Se întâmplă acum (R)

* Este analiza situaţiei economice cu impactul ei social. Este dezbaterea subiectelor fierbinţi ale zilei. Este dialogul necenzurat prin care românii sunt ascultaţi de televiziunea lor naţională. Este emisiunea celor mulţi, la care cei care intră în direct devin reporterii, redactorii şi invitaţii unui talk show… pe bune! Un brand lansat de TVR acum 23 de ani revine în casele românilor, la ei acasă… la TVR 3, televiziunea care UNEŞTE ROMÂNII!

Moderator Tudor Barbu

Producător Miruna Moraru

(Reluare)

 

#tvrmures