loader
Foto

Berecki Edit

Fac parte din generația care a crescut cu emisiunile TVR, din telespectator am ajuns jurnalist al acestei instituții, o mare porovocare pentru mine. Am invățat de la profesioniști.

 

Cutia muzicală / Nótadoboz
Fogadóóra / În audienţă la TVR Tg. Mureş

De 15 ani sunt realizatorul emisiunii Bufetul de la teatru, o emisiune  dedicată artei, în cadrul Redacției Minorități a Studioului Teritorial TVR Tg. Mureş. Am convingerea că arta, prin toate formele ei de manifestare are  puterea de a ne aduce laolaltă. Proiectul meu de suflet este documentarul “Vă doare capul-Fáj a feje”  - un film pe care am făcut împreună cu regizorul Cornel Mihalache. Un documentar despre evenimentele din martie ‘90 de la Târgu Mures. Filmul a fost nominalizat la premiile UCIN din 2011. Ca jurnalist îmi doresc, ca TVR să fie iubită la adevărata ei valoare, ea face parte din istoria şi patrimoniul nostru, o fereastră spre lume.

Annak a generációnak a tagja vagyok, amely a TVR-vel nőtt fel, nézőből lettem ennek az intézménynek az újságírója, nagy kihívás volt számomra. Kiváló szakemberektől tanultam. 15 éve vagyok a Marosvásárhelyi Stúdió Kisebbségi Szerkesztőségében, a Művészbejáró címet viselő és a művészetnek szentelt műsor szerkesztője. Meggyőződésem, hogy a művészet minden megnyilvánulási formán keresztül képes összehozni bennünket. A számomra legkedvesebb projektem a Vă doare capul - Fáj a feje című dokumentumfilm, amelyet Cornel Mihalache rendezővel közösen készítettünk. Egy dokumentumfilm az 1990 márciusi marosvásárhelyi eseményekről. A filmet 2011-ben díjra jelölte a Román filmszövetség (UCIN).Újságíróként az a vágyam, hogy a TVR-t továbbra is valódi értékéért szeressék, hisz történelmünk és örökségünk része, ablak a világra.

 

 

#tvrmures