loader
Foto

Palkó Attila

Și-a început colaborarea cu Studioul Teritorial TVR Tg-Mureș în anul 2011, ca reporter de teren, urmând ca după câteva luni să devină și crainic de știri. Pe lângă știri a devenit colaborator la TVR3, departamentul minorități.

 

Palkó Attila a absolvit Facultatea de Inginerie  Universitatea Petru Maior din Târgu-Mureș 1997 - 2002) și Facultatea de actorie ( la Universitatea de Arte Teatrale din Tîrgu Mureș 2004 - 2008). Încă din anii studenției a început să lucreze în domeniul media.

Din 2003 a devenit colaborator la Radio Târgu-Mureș, al departamentului reclame și voce până în anul 2012. Între timp a devenit colaborator si la departamentul emisiuni, a lectorat rubrica "Retro sajtó" (Presa retro). Din martie 2013 și-a reînceput colaborarea cu redacția maghiară la Radio Târgu-Mureș, ca realizator, prezentator știri și realizator, prezentator emisiune cu profil auto-motor.

Și-a început colaborarea cu Studioul Teritorial TVR Târgu-Mureș în anul 2011, ca reporter de teren, urmând ca după câteva luni să devină și crainic de știri. Pe lângă știri a devenit colaborator la TVR3, departamentul minorități.

La scurt timp după începerea activității la TVR pe lângă munca de reporter de știri a început să și filmeze.  Domeniul ales în cadrul știrilor sunt evenimentele, multe dintre subiectele realizate fiind preluate de secția română din cadrul Studioului Teritorial TVR Târgu-Mureș dar si de TVR București.

Întotdeauna a luat parte în activitățile studioului teritorial, la finalul anului 2011 a compus și realizat imnul de sfârșit de an al redacției minorități, iar împreună cu colegii au realizat și un videoclip.

Între timp i s-a oferit șansa de a realiza o emisiune. A ales un domeniu foarte actual, prezentând lumea digitală în cadrul emisiunii intitulată ”Homo Digitalis”. Este vorba de o emisiune informativă de cinci minute, ce se difuzază în fiecare luni de la ora 16:35.

Premiul la care ține foarte mult a fost obținut în 2012, Premiul festivalului de televiziune dedicat televiziunilor locale și regionale Simfest, la categoria știri .

ARTICOLE ASOCIATE

5 minute digitale pe săptămână la TVR Târgu-Mureș

În fiecare luni după-amiază, timp de 5 minute, Palkó Attila vine cu un ghid de orientare în lumea invadată de ...

 

#tvrmures