loader

Biruitorii

Emisiunea „Biruitorii - Oamenii care se hrănesc din Dumnezeu” este o producţie TVR, destinată canalelor TVR Târgu-Mureş și TVR 3.

 

Galerie foto

 

Coralia Matea

Echipa emisiunii îşi propune aducerea în prim plan a adevărurilor legate de identitatea poporului român, în special celor din județul Mureș, adevăruri care sunt ascunse din diferite motive.

De pildă, este inadmisibil să credem ipoteza conform căreia în judeţul Mureş nu a existat viață monahală ortodoxă până în anul 1950. Este important să cunoaştem adevărul pentru că doar aşa putem şti cine suntem.

Documentar difuzat de TVR Târgu-Mureş duminică de la 18.30 și în reluare luni la 11.30.

***

Credem că într-o societate bazată exclusiv pe consum şi în general pe consum de produse de proastă calitate avem nevoie de un “duș rece”. România nu este nici ţara politicienilor corupți dar nici țara unui personaj cu colți, Dracula. România este mult mai mult decât atât și dacă vrem să o facem cunoscută și celorlalți trebuie să ne uităm la trecutul ei şi la adevăratele valori care zac ascunse de ochii flămânzi de consum de surogate mediatice. România se defineşte ca un popor creştin, un popor ortodox. Este printre puținele ţări din Europa care a dat atât de mulți martiri și sfinți.

În județul Mureș avem exemple nenumărate care vorbesc de rezistența în fața opresiunilor istorice prin credință, dusă de cele mai multe ori la jertfa supremă. Mănăstiri și biserici distruse, arse, puse la pământ cu tunurile, oameni arşi de vii, iar, mai apoi aruncaţi în închisori şi maltrataţi. Totul pentru că nu au renunțat la credința ortodoxă.

Producători Lacrima Balint, Coralia Matea

ARHIVĂ ARTICOLE

Biruitorii - o emisiune despre credinţă, la TVR 3 şi TVR Tg. Mureş

Adevărul legat de identitatea poporului român, în special a transilvănenilor din județul Mureș, îl puteţi afla din ...

 

#tvrmures