loader
Foto

Galerie foto

Festivalul Regal de Operă „Virginia Zeani”, o ediție specială multiculturală

Luni, 16 mai, de la ora 15.00, la "Picătura de cultură" a fost difuzată prima parte a ediției despre Festivalul Regal de Operă „Virginia Zeani”. A doua parte va fi tramsmisă pe 23 mai 2022 de la ora 15:00.

 

Picătura de cultură

O ediție specială multiculturală a Festivalului Regal de Operă „Virginia Zeani” a avut loc în vara anului trecut la Târgu Mureș. După o pauză de un an din cauza pandemiei, a patra ediție a Festivalului, mult mai restrânsă faţă de amplul eveniment cu care eram obişnuiţi, a fost menită să asigure continuitatea într-o perioadă de restricții și să celebreze valorile europene și diversitatea orașului Târgu Mureș.

(w882) 8

(w882) 7

Totodată, Festivalul Regal de Operă „Virginia Zeani” s-a implicat şi în campania de strângere de fonduri pentru reconstruirea Filarmonicii de la Chișînău, parțial distrusă de un incediu în septembrie 2020.

(w882) 5

Cea mai cunoscută dintre cele douăzeci de Mise compuse de Mozart, cea a Încoronării, a deschis cea de a patra ediție a Festivalului Regal de Operă „Virginia Zeani”.

(w882)

Concertul de operă sacră a avut loc la Biserica Reformată din Cetate, a fost precedat de un concert de orgă și a fost dedicat Zilei Naționale a Republicii Ungare.

(w882) 3

Invitații de onoare ai Festivalului au fost Corul și Orchestra Operei din Brașov, sub conducerea muzicală a dirijorului Traian Ichim.

(w882) 2

Cea de a patra ediţie a Festivalului Regal de Operă „Virginia Zeani” s-a încheiat cu  opera comică „Elixirul Dragostei” de Gaetano Donizetti care a stârnit ropote de aplauze și aprecieri din partea publicului în Sala Mare a Palatului Culturii din Târgu Mureş.

(w882) 4

Că la fiecare ediţie, TVR Târgu Mureș a fost coproducător al evenimentului, Festivalul Regal de Operă „Virginia Zeani” fiind o reverență adusă uneia dintre marile soprane ale lumii, care s-a născut la Solovăstru, județul Mureș, s-a bucurat de adorația publicului, alături de cele mai strălucitoare dintre stelele operei mondiale și a ajuns „prima donna assoluta” a marilor scene lirice ale lumii pentru 30 de ani.

(w882) 1

 
Pentru Răzvan visele devin realitate | VIDEO

Pentru Răzvan visele devin realitate | VIDEO

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Povestea tânărului Răzvan Rusu din Idicel Pădure, antreprenor ambițios și perseverent, merge mai departe.

„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu se difuzează marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Iertarea sau despre doza de Înviere, la

Duminică, 21 aprilie, de la ora 17:30, la TVR Târgu Mureș, v-am invitat să urmăriți o nouă ediție "Spirit și Credință".

 

#tvrmures