Lucian Boia, la “Picătura de cultură”, joi la TVR3
luni, 31 martie 2014
Joi, 1 mai, de la ora 22.00, ați putut revedea la TVR 3  ediţia emisiunii “Picătura de cultură” în care a fost invitat istoricul Lucian Boia.
Lucian Boia
Lucian Boia
Lucian Boia
Lucian Boia
Lucian Boia
Lucian Boia
Lucian Boia
Lucian Boia
Alte legături
Picătura de cultură

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Istoricul Lucian Boia, controversat din cauza gustului său pentru spectacular, s-a aflat pentru prima oară la Târgu-Mureş după 1989 şi a ţinut o conferinţă cu „România şi lumea de astăzi văzută de un istoric”.

Mai puţin cunoscut pentru cercetare, Lucian Boia s-a afirmat prin opere de interpretare prin care marchează distanţa faţă de înţelegerea istorică de sub Ceauşescu, perioadă în care şi-a fondat cariera la Universitatea din Bucureşti.

Conferinţa „România şi lumea de astăzi văzută de un istoric” susţinută la Târgu-Mureş a fost o sinteză a cărţilor istoricului Lucian Boia „De ce este România altfel?”, „Occidentul. O interpretare istorică” şi „Sfârşitul Occidentului? Spre lumea de mâine.”

Ca orice istoric, Lucian Boia este preocupat de cauzalitate. Din punctul lui de vedere, Occidentul s-a dezvoltat rapid datorită accentului pus pe tehnologie şi mai puţin pe ştiinţa pură. În conferinţa susţinută la Târgu-Mureş, Lucian Boia a făcut o istorie pe scurt a României din Evul Mediu până astăzi, istorie raportată la restul lumii. El este de părere că perioada de vârf a României este cea interbelică.

Dacă doriţi să-l (re)ascultaţi pe Lucian Boia în conferinţă la Târgu-Mureş o puteţi face în această emisiune.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!