loader
Foto

Galerie foto

Lucian Boia, la “Picătura de cultură”, joi la TVR3

Joi, 1 mai, de la ora 22.00, ați putut revedea la TVR 3  ediţia emisiunii “Picătura de cultură” în care a fost invitat istoricul Lucian Boia.

 

Picătura de cultură

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Istoricul Lucian Boia, controversat din cauza gustului său pentru spectacular, s-a aflat pentru prima oară la Târgu-Mureş după 1989 şi a ţinut o conferinţă cu „România şi lumea de astăzi văzută de un istoric”.

Mai puţin cunoscut pentru cercetare, Lucian Boia s-a afirmat prin opere de interpretare prin care marchează distanţa faţă de înţelegerea istorică de sub Ceauşescu, perioadă în care şi-a fondat cariera la Universitatea din Bucureşti.

Conferinţa „România şi lumea de astăzi văzută de un istoric” susţinută la Târgu-Mureş a fost o sinteză a cărţilor istoricului Lucian Boia „De ce este România altfel?”, „Occidentul. O interpretare istorică” şi „Sfârşitul Occidentului? Spre lumea de mâine.”

Ca orice istoric, Lucian Boia este preocupat de cauzalitate. Din punctul lui de vedere, Occidentul s-a dezvoltat rapid datorită accentului pus pe tehnologie şi mai puţin pe ştiinţa pură. În conferinţa susţinută la Târgu-Mureş, Lucian Boia a făcut o istorie pe scurt a României din Evul Mediu până astăzi, istorie raportată la restul lumii. El este de părere că perioada de vârf a României este cea interbelică.

Dacă doriţi să-l (re)ascultaţi pe Lucian Boia în conferinţă la Târgu-Mureş o puteţi face în această emisiune.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

 
Iertarea sau despre doza de Înviere, la

Duminică, 21 aprilie, de la ora 17:30, la TVR Târgu Mureș, vă invităm să urmăriți o nouă ediție "Spirit și Credință".

"Schițe urbane", la TVR Târgu Mureș și TVR 3

publicat: joi, 18 aprilie 2024

O ediție a emisiunii "Schițe urbane" a fost difuzată luni 15  aprilie, la TVR Târgu Mureș - ora 18.20. O puteți urmări, în reluare, vineri, pe ...

Sighișoara, dincolo de zidurile cetății | VIDEO

Sighișoara, dincolo de zidurile cetății | VIDEO

publicat: vineri, 12 aprilie 2024

O nouă ediție "Călător de meserie" este difuzată vineri, 12 aprilie, de la ora 17:30 la TVR Târgu Mureș, și sâmbătă, 13 aprilie, de la ora 16:00 ...

 

#tvrmures