loader
Foto

„Picătura de cultură”: despre un regal teatral al Maiei Morgenstern

Vineri, 28 aprilie, ora 13.30, TVR 3 a difuzat o ediție a emisiunii „Picătura de cultură” în care actrița Maia Morgenstern ne-a făcut martorii propriului carusel al amintirilor.

 

Petronela Moraru
Picătura de cultură

Un regal teatral a oferit actriţa Maia Morgenstern la finalul Festivalului STUDIO de la Târgu Mureș - Întâlnirea Școlilor de Teatru.

(w882) Maia 3

Îndrăgita actriță s-a întâlnit cu publicul târgmureșean la Teatrul Național, unde au avut loc reprezentația spectacolului „Nu sunt eu”, prezentarea cărții cu același titlu, dar și lansarea recentului volum „Eu sunt Maia”. Binecunoscuta actriţă și-a amintit cu bucurie de cum a fost primit la Târgu Mureș, în urmă cu peste 25 de ani, spectacolul „Astă seară: Lola Blau”, în regia lui Alexandru Dabija de la Teatrul Evreiesc de Stat, un moment de cotitură, spune celebra actriță, despre reprezentația unui spectacol în limba idiș.

(w882) Maia 7

Apărut în 2020, volumul „Nu sunt eu” a devenit scenariu pentru un spectacol de teatru regizat la Teatrul Evreiesc de Stat de Victor Ioan Frunză.

(w882) Maia 2

În spectacolul-confesiune, aşa cum este numită producţia teatrală, Maia Morgenstern împărtășește cu tandrețe, nostalgie și umor povești din copilărie și carieră: de la imaginea părinților, cu „amintirea lor veșnic binecuvântată”, cum scrie Maia în carte, până la primii ani de meserie petrecuți la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț, la marile succese bucureștene și internaționale reamintite fără emfază şi până „în ziua în care am îmbătrânit. Și mai departe. Sau vreau să sper că și mai departe”, spune Maia Morgenstern.

(w882) Maia 1

Poveştile Maiei se succed atât în carte cât şi în spectacol, fără o rigoare cronologică, dar oferind cititorului şi spectatorului frânturi de viaţă autentică prin care noi toţi ajungem să cunoaştem în primul rând omul, mai apoi, actorul.

(w882) Maia 5

Maia Morgenstern ne împărtăşeşte într-un mod direct, fără menajamente, secrete nemărturisite până acum, situaţii dramatice, dar şi amuzante prin care a trecut, ne face martorii propriului carusel al amintirilor.

(w882) Maia 6

***

Program de difuzare:

  • TVR 3 - vineri, 28 aprilie, ora 13.30
  • TVR Târgu Mureș, marți, 25 aprilie, ora 18:20

***

Producător și realizator: Petronela Moraru

 

 

13:00 ARHIVA locala

*Cap de Afis

Producători: Petronela Moraru

14:00 ARHIVA locala

*Satul meu / Agentia de voiaj / Tezaure transilvănene

Producători: Coralia Matea, Iulia Vizi, Costin Miron

 
TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

„Lumină din lumină”

„Lumină din lumină”

publicat: marţi, 30 aprilie 2024

Spectacolul extraordinar „Lumină din lumină” este transmis în două ediții speciale ale emisiunii „Cap de afiș”: la TVR 3 - joi, 2 mai, respectiv ...

„Taina zilelor mari” - De la axiomă la biruința lăuntrică

Emisiunea este difuzată la TVR 3, vineri, 3 mai, de la ora 16:00. La TVR Târgu Mureș, a doua parte a interviului se difuzează duminică, 5 mai, de ...

 

#tvrmures