„Picătura de cultură” ni-l prezintă pe chitaristul Silvan Stâncel
luni, 22 iunie 2015
Câştigător al mai multor trofee la festivaluri naționale de muzică, cantautorul Silvan Stâncel a fost invitat în emisiunea „Picătura de cultură”, programată joi, 25 iunie, de la ora 22:00, la TVR 3.
Alte legături
Picătura de cultură

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Chitarist de excepţie, şcolit în laboratoarele chitarei clasice, stăpân pe stiluri diverse, cum ar fi flamenco sau jazz, Silvan Stâncel este în acelaşi timp un compozitor profund, un textier înzestrat și un interpret vocal sensibil și inteligent, calităti care îi conferă posibilitatea de a transmite artistic mesaje și emotii estetice diverse și, în acelaşi timp, convingatoare pentru orice auditoriu. Silvan Stâncel este un artist complet și face parte din rara speță de artişti totali (compozitor, textier, interpret vocal și instrumentist)... - Victor Socaciu, artist

Silvan Stâncel (n. 2 iulie 1978) este absolvent de filologie la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Facultatea de Limbi Străine, Secția germană-franceză.

Membru UCMR–ADA și CREDIDAM, fondator și organizator al taberei de chitară ACUSTIC LIVE MUSIC CAMP, Silvan Stâncel desfășoară o bogată activitate concertistică în România, Franța, Germania, Italia, Anglia, Slovacia.

Repertorul său cuprinde piese instrumentale și vocale în limba română, și câteva adaptări originale în limba franceză, ebraică, spaniolă și rusă. Genul abordat este acoustic live îmbinând într-o manieră inedită chitara flamenco, chitară clasică, pop, folk, jazz, tradiţional şi fusion.

Silvan Stâncel a fost sigurul artist român invitat la cel mai mare Târg Internațional de Instrumente Muzicale, MUSIKMESSE, desfăşurat la Frankfurt (Germania), în perioada 14-18 aprilie 2015.

Interviul cu poetul şi cantautorul Silvan Stâncel este realizat de colegii de la Studioul teritorial din Tîrgu Mureş.

***

Emisiunea Picătura de cultură poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS si Android.