Picătura de cultură: SIMFEST 2013, festivalul tuturor televiziunilor
sâmbătă, 15 februarie 2014
Petronela Moraru ne propune un reportaj despre evenimentele culturale din cadrul singurului festival al televiziunilor locale din România care, de anul trecut, a devenit al tuturor televiziunilor, fiind acceptate şi cele cu statut must carry.
Petronela Moraru
Alte legături
Picătura de cultură

Ediția emisiunii de sâmbătă 22 februarie  este disponibilă online pe TVR+

Expoziţia de carte organizată la Simfest 2013 a dorit să reînvie dorinţa cititorului de a cumpăra o carte.  “Ai carte, ai parte” a subliniat noul statut al cărţii: librării puţine şi vânzători prea puţin pregătiţi.

Vom vizita şi “Decalogul în grafică”. În anul 1985 artistul plastic Horea Remus Epure realiza ilustraţia la romanul “Adam şi Eva” de Liviu Rebreanu. Cartea a fost interzisă la vremea respectivă, dar lucrările au fost reunite într-o expoziţie. Sub titlul “Poruncile lui Moise au ajus la Târgu-Mureş”, expoziţia de grafică a fost vernisată la Simfest 2013.

Apoi vom admira “Ultima fotografie” – fotograful şi jurnalistul Bogdan Hrib şi-a lansat romanul “Ultima fotografie” inspirat din propria profesie; romanul este un omagiu adus fotografiei şi fotografilor.

“PRIMUL I-BOOK INTERACTIV PENTRU COPII” este ultima destinaţie de la SIMFEST 2013. În ultimii ani, tehnologia s-a dezvoltat atât de mult, încât tableta a devenit un obiect indispensabil în mâna copiilor. Dacă părinţii ar trebui să aleagă între un abecedar digital şi unul tradiţional, pentru care ar opta? Răspunsul îl va da, cu siguranţă, viitorul. Până atunci, să ne conectăm şi noi cu lumea animată a primei cărţi interactive pentru copii.

Emisiunea va putea fi urmărită în 20 februarie, de la ora 18:40, pe canalul TVR Tîrgu Mureş şi în data de 22 februarie, de la ora 22:00, pe canalul TVR 3.