loader
Foto

Galerie foto

Vlad Zamfirescu, interviul săptămânii la “Picătura de cultură”

Joi, 5 februarie, de la ora 22.00, la TVR 3, Petronela Moraru v-a aşteptat cu cele mai noi subiecte culturale din Tg. Mureş.

 

Picătura de cultură

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

1. „Dinte pentru dinte”, premieră a stagiunii 2014-2015 la Teatrul Naţional Târgu-Mureş.

Spectacolul „Dinte pentru dinte” de la Teatrul Naţional din Târgu-Mureş are la bază piesa de teatru „Zeul măcelului” de Yasmina Reza, tradusă şi adaptată de regizorul Cristian Juncu. Povestea scrisă de autoarea dramatică franceză care şi-a început cariera ca actriţă este simplă: doi băieţi se bat în curtea şcolii; unul îi rupe doi dinţi celuilalt cu un băţ. Acţiunea se mută repede într-un apartament la uşa căruia sună părinţii “agresorului” pentru a răspunde cei ai “victimei”. Aceştia nu doar că le răspund, dar îi şi invită înăuntru pentru a rezolva civilizat situaţia creată de incidentul violent dintre progenituri. Cele două cupluri de părinţi sfârşesc prin a-şi da arama pe faţă. Dincolo de ipocriziile bunelor maniere, cei patru ajung să se chestioneze unii pe ceilalţi, să îşi pună în discuţie propriile căsnicii şi să se arate aşa cum sunt cu adevărat.

Piesa Yasminei Reza, „Zeul carnagiului”, a fost montată în foarte multe teatre din ţară şi din străinătate. Ecranizarea lui Roman Polanski din 2011, „Doamne, ce măcel” le-a adus două nominalizări la Globul de Aur actriţelor Jodie Foster şi Kate Winslet.

Aflaţi ce spun actorii şi regizorul Cristian Juncu despre spectacol şi despre  comedia de bună calitate în emisiunea “Picătura de cultură”.

(w882) Dinte pent

(w882) Dinte pent

(w882) Dinte pent

(w882) Dinte pent

(w882) Carnagiu,
Jodie Foster în "Doamne, ce măcel!" regia Roman Polanski

(w882) Carnagiu,
Kate Winslet în "Doamne, ce măcel!" regia Roman Polanski

(w882) Cristi Jun
Regizorul Cristi Juncu

Foto: Cristina Gânj

2. Interviul săptămânii: actorul Vlad Zamfirescu, „De la Bucureşti la Târgu-Mureş”

Actorul Vlad Zamfirescu, cunoscut publicului atât din teatru, cât şi de pe marele şi micul ecran, joacă în spectacolul „Dinte pentru dinte”, aflat în stagiunea 2014-2015 a Teatrului Naţional Târgu-Mureş.

Fiul actorului Florin Zamfirescu din prima căsătorie, Vlad Zamfirescu s-a născut la Târgu-Mureş şi-a petrecut primii 14 ani din viaţă în oraşul florilor.

A vorbit despre emoţia reîntoarcerii în oraşul natal, în emisiunea de joi, 5 februarie.

(w882) Vlad Zamfi
Foto: Cosmin Ardelean

(w882) Vlad Zamfi

(w882) Vlad Zamfi
Vlad Zamfirescu şi Florin Zamfirescu

3. Sărbătoritul săptămânii: scriitorul englez Charles Dickens

Reprezentativ pentru realismul secolului al XIX-lea, Charles Dickens este cunoscut prin opere precum  “Marile speranţe”, „ Aventurile lui Oliver Twist”,  „David Copperfield” sau  „Dugheana cu vechituri”.

Charles Dickens spunea „în lumea mică în care îşi duc existenţa copiii, indiferent cine i-ar creşte, nimic nu este observat şi simţit mai bine ca nedreptatea.”

(w882) Charles Di

Emisiunea "Picătrura de cultură" se difuzează la TVR Tg. Mureş sâmbătă, 7 februarie, de la ora 19.10.

***

Emisiunea poate fi urmărită și pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

14:30 CARTI DE VIZITA

*emisiune in lb.maghiara

Producător: Vajda Attila

16:00 Jurnal Regional in lb.maghiara VO

Producători: Fekete Hajnal, Kulcsar Andrea, Kos Anna, Szombatfalvi Katalin, Berecki Edit, Nagy Emoke

 
La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

La pas prin Cetatea din Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 28 martie 2024

Noul sezon al emisiunii "Călător de Meserie" debutează în această săptămână cu povestea cetății din Târgu Mureș, o oază de relaxare, un loc în ...

Poligonul din Sântioana de Mureș a fost vineri gazda confruntării sportive între reprezentanții presei mureșene, cu ocazia împlinirii a 202 ani ...

Baschetbaliștii de la CSM Târgu Mureș, mai uniți ca niciodată | VIDEO

Baschetbaliştii de la CSM Târgu Mureş trec printr-un moment delicat, după ce au înregistrat o serie de 5 înfrângeri consecutive.

 

#tvrmures