loader
Foto

Biserica „Sfânta Ana” - 25 de ani de la sfințire | VIDEO

Biserica „Sfânta Ana”, o construcție impunătoare ridicată în inima comunității, reprezintă nu doar un loc de închinare, ci și o piatră de temelie în viața spirituală și culturală a locuitorilor săi.

 

Cuvintele părintelui Emil Maier subliniază importanța acestei instituții, care devine o etapă esențială în dezvoltarea personală a fiecărui individ, dar și un vector al unității și continuității comunității.
.

.
Inițiativa părintelui Maier de a înființa acest lăcaș de cult la începutul anului 1995 a fost consolidată printr-o serie de eforturi susținute de către membrii comunității. Timp de patru ani, munca asiduă și devotamentul au fost esențiale pentru transformarea viziunii într-o realitate palpabilă, culminând cu sfințirea bisericii pe 12 septembrie 1999, eveniment marcat de Înalt Prea Sfințitul Părinte Arhiepiscop Andrei. Acest moment de sacralitate a adus în comunitate un suflu nou, întărind conștiința colectivă și îmbogățind patrimoniul cultural al zonei.

Biserica „Sfânta Ana” se dovedește astfel a fi mult mai mult decât un simplu edificiu; ea este un simbol al credinței comune, un loc de întâlnire și reflecție, unde valorile spirituale și comunitare se împletesc. Importanța unei biserici se resimte nu doar în viața religioasă, ci și în viața socială și culturală, constituind un refugiu spiritual în vremuri de incertitudine și un centrul activităților comunității.

Biserica „Sfânta Ana” rămâne un pilon de stabilitate și spiritualitate, amintind fiecărei generații de legăturile profunde care unesc oamenii sub auspiciile credinței și tradiției. Astfel, ea transcende timpul, devenind o mărturie a devotamentului și a solidarității între membrii comunității.

 
 „Bărbierul din Sevilla”, la Opera Brașov | VIDEO

„Bărbierul din Sevilla”, la Opera Brașov | VIDEO

publicat: sâmbătă, 28 septembrie 2024

Opera din Brașov se pregătește să încânte publicul cu o noua producție „Bărbierul din Sevilla”, începând de sâmbătă, 28 septembrie.

Biserica „Sfânta Ana” - 25 de ani de la sfințire | VIDEO

Biserica „Sfânta Ana”, o construcție impunătoare ridicată în inima comunității, reprezintă nu doar un loc de închinare, ci și o piatră de temelie ...

Concert extraordinar „Fantasmagoria”, la Târgu Mureș | VIDEO

Muzica de cameră revine în această săptămână la Târgu Mureș, joi, 26 septembrie, cu un concert extraordinar intitulat „Fantasmagoria”.

 

#tvrmures