loader
Foto

Galerie foto

„Carmen", la Opera Brașov | VIDEO

La ceas aniversar, TVR Târgu Mureș i-a dedicat Operei brașovene ediții speciale ale emisiunii „Picătura de cultură”, marți, 5 decembrie, de la ora 18:20. La TVR 3, emisiunea s-a transmis vineri, 8 decembrie, de la ora 13:30.

 

Petronela Moraru
Picătura de cultură

.La TVR 3, emisiunea poate fi vizionată vineri, 8 decembrie, de la ora 13:30.

(w882)După ce timp de zece luni toate spectacolele Operei Braşov au avut regim de ”Sold Out” a venit rândul premierei “Carmen” a lui George Bizet să încheie stagiunea 2022-2023 cu aceeași performanță.

(w882)Lucrarea celebră, de mare popularitate şi dramatism, se regăseşte în repertoriul marilor teatre lirice de pe mapamond şi a fost reluată şi de Opera din Braşov, de această dată, sub conducerea scenică a regizorului italian Matteo Mazzoni, colaborator mai vechi al operei braşovene.

(w882)Actuala stagiune a Operei din Braşov este una aniversară, instituţia de cultură împlinind 70 de ani de activitate. Inițial sub titulatura de Teatrul Muzical din Brașov, actuala Operă a fost înfiintață la 15 noiembrie 1953 prin decizia autorităților locale. Ulterior, a purtat numele de Teatrul Liric până în anul 2001, când s-a metamorfozat în Opera Brașov. Instituţia de cultură s-a bucurat de la început de recunoașterea publicului, ceea ce a continuat până în prezent.

Producător și realizator: Petronela Moraru

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Mocanița de la Sovata este gata de drum | VIDEO

Mocanița de la Sovata este gata de drum | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

Nostalgicii trenurilor de mică viteză cunoscute și sub numele de ,,mocănițe” s-au înghesuit pe peronul de la Sovata, devenit neîncăpător la ...

Codul bunelor maniere în societate | VIDEO

Codul bunelor maniere în societate | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

Politețea reprezintă un semn de respect atât față de ceilalți, cât și față de tine însuți. Reporter Coralia Ioana Matea

 

#tvrmures