loader
Foto

Galerie foto

„Carmen", la Opera Brașov | VIDEO

La ceas aniversar, TVR Târgu Mureș i-a dedicat Operei brașovene ediții speciale ale emisiunii „Picătura de cultură”, marți, 5 decembrie, de la ora 18:20. La TVR 3, emisiunea s-a transmis vineri, 8 decembrie, de la ora 13:30.

 

Petronela Moraru
Picătura de cultură

.La TVR 3, emisiunea poate fi vizionată vineri, 8 decembrie, de la ora 13:30.

(w882)După ce timp de zece luni toate spectacolele Operei Braşov au avut regim de ”Sold Out” a venit rândul premierei “Carmen” a lui George Bizet să încheie stagiunea 2022-2023 cu aceeași performanță.

(w882)Lucrarea celebră, de mare popularitate şi dramatism, se regăseşte în repertoriul marilor teatre lirice de pe mapamond şi a fost reluată şi de Opera din Braşov, de această dată, sub conducerea scenică a regizorului italian Matteo Mazzoni, colaborator mai vechi al operei braşovene.

(w882)Actuala stagiune a Operei din Braşov este una aniversară, instituţia de cultură împlinind 70 de ani de activitate. Inițial sub titulatura de Teatrul Muzical din Brașov, actuala Operă a fost înfiintață la 15 noiembrie 1953 prin decizia autorităților locale. Ulterior, a purtat numele de Teatrul Liric până în anul 2001, când s-a metamorfozat în Opera Brașov. Instituţia de cultură s-a bucurat de la început de recunoașterea publicului, ceea ce a continuat până în prezent.

Producător și realizator: Petronela Moraru

4:30 Transparenţe

*Studioul teritorial Cluj

*Emisiune săptămânală de larg interes cultural-civic, un talk-show cu personalități actuale ale Clujului, Transilvaniei și chiar naționale din sfera culturii. Emisiunea surprinde în mod salutar preocupările actuale ale talentelor din societatea noastră, dă o imagine vie, directă celor mai afirmate energii din domeniul cultural sub forma unor dialoguri amicale, accesibile şi...neconvenţionale.Din însumarea unui set mai amplu de asemenea interviuri-dezbatere se conturează în chip oportun imaginea în plină dinamică nu doar a Clujului de azi, nici măcar numai a Transilvaniei ori a României, ci de-a dreptul a unei părți de Europă în plină emergență, căutându-şi căile către reprezentativitate şi reliefare acasă şi în universalitate.

Realizator Ovidiu Pecican

Producător Laura Paşca

5:30 Selfie (R)

*Studioul teritorial Timișoara

*SELFIE are în vedere artiști, muzicieni, tineri pasionați de știință sau de afaceri sau voluntari în diverse domenii. Aceștia se vor prezenta singuri, în maniera unui AUTOportret și vor spune despre ei lucrurile care consideră că ii fac speciali.Emisiunea se adresează unui public deschis, interesat de poveștile acestor oameni, care are cam aceeași vârsta ca și protagoniștii. SELFIE este o emisiune dinamică, neconvențională, în care orice este posibil!

Producător Roxana Morun

(Reluare)
 
România la Zilele Mondiale Commedia dell`arte | VIDEO

Momentele cele mai importante și atmosfera acestei prezențe românești în Franța la Zilele Mondiale Commedia dell`arte vor fi prezentate la TVR ...

Luiza Zan, acasă la Târgu Mureș | VIDEO

Luiza Zan, acasă la Târgu Mureș | VIDEO

publicat: joi, 23 mai 2024

Luiza Zan, cunoscuta interpretă și compozitoare de jazz, are o relație specială cu Târgu Mureș. La concertul „Boulevard Parade”, susținut recent ...

Oamenii, portul și veselia Maramureșului sunt concentrate în Cetatea Medievală din Târgu Mureș, într-o expoziție dedicată pictorului Traian ...

 

#tvrmures