loader
Foto

Galerie foto

Despre costul uceniciei și darul slujirii la „Spirit și credință” | VIDEO

În agitația de zi cu zi, oferă-ți un moment de liniște în fiecare duminică, de la ora 18:00, pe TVR Târgu Mureș.  În 26 noiembrie tema ediției la „Spirit și credință”  este vocația și darul slujirii - o alternativă divină la mercantilismul actual.

 

Petronela Moraru
Spirit și Credință

.
Viața Sfântului Pavel cel Simplu (Smerit) din Egipt, ucenicul Sfântului Antonie cel Mare este un exemplu de smerenie. Iar mândria reprezintă un hop în calea uceniciei..

(w882)„Pavel răspunzând a zis: Toate câte îmi vei spune, cu râvnă le voi face. Şi sfântul i-a zis: ridică-te, deci, şi roagă-te, până mă voi duce înăuntru, ca să-ţi aduc de lucru. Fericitul Antonie intrând în peşteră, îl supraveghea printr-o mică ferestruică; şi Pavel a stat nemişcat la rugăciune o săptămână întreagă, fiind ars de arşiţa soarelui.”

(w500)

În ediția de duminică, 19 noiembrie, părintele profesor doctor OVIDIU BÂRSAN a propus o discuție despre costul uceniciei: asumarea unui mentorat.

(w882) O abordare dialogală împreună cu părintele doctor COSMIN MAFTEI a unei problematici care i-a sedus pe antici, i-a format spiritual pe creștini și i-a neliniștit profund pe totalitariști. Este vorba de asumarea unui mentorat, a unei ucenicii pe lângă marile spirite ale vremii sau chiar pe lângă Dumnezeu.

(w882)Tema ediției de duminică, 26 noiembrie este vocația și darul slujirii - o alternativă divină la mercantilismul actual. Un dialog țintit către două abordări diferite ale slujirii semenului și a lui Dumnezeu Însuși: una cu tradiție, care pune în prim plan dăruirea, iar cealaltă, mai recentă, care pune în centru marketingul.

(w882)Slujirea reprezintă cheia pentru liniștea sufletească într-o societate agitată, tensionată, agresivă”, a spus preotul RĂZVAN ȘULEA, Protopop al Protopopiatului Ortodox Român din Târgu Mureș.

(w882)Cele două ediții ale emisiunii „Spirit și credință” ne provoacă să ne raportăm la Iisus Hristos atât ca mentor suprem, cât și ca exemplu suprem al slujirii.

(w882)Părintele profesor doctor Ovidiu Bârsan și invitații săi discută despre bogăția vieții interioare și împlinirea care vine din ea și caută răspunsuri la întrebări care contează.

(w882)

Pace, har și trezvie!

Producător: Petronela Moraru

 
Proiectele MureșHub, la

Proiectele MureșHub, la "Lumea de aproape" | VIDEO

publicat: marţi, 16 iulie 2024

Urmăriți o nouă ediție "Lumea de aproape", vineri 19 iulie, de la ora 17:30, la TVR Târgu Mureș.

Cum dansează caii la Daneș? | VIDEO

Cum dansează caii la Daneș? | VIDEO

publicat: vineri, 12 iulie 2024

Caii au un sistem de comunicare foarte bun și transmit, vocal și prin limbajul corporal, informații despre tot felul de lucruri, ne spun cei care ...

Descoperă natura călare | VIDEO

Descoperă natura călare | VIDEO

publicat: joi, 11 iulie 2024

Să practici călăria în natură în Romania este o experiență unică, spun cei are au încercat. Avem o țară foarte frumoasă, cu locuri pitorești, ...

 

#tvrmures