loader
Foto

Galerie foto

Despre costul uceniciei și darul slujirii la „Spirit și credință” | VIDEO

În agitația de zi cu zi, oferă-ți un moment de liniște în fiecare duminică, de la ora 18:00, pe TVR Târgu Mureș.  În 26 noiembrie tema ediției la „Spirit și credință”  este vocația și darul slujirii - o alternativă divină la mercantilismul actual.

 

Petronela Moraru
Spirit și Credință

.
Viața Sfântului Pavel cel Simplu (Smerit) din Egipt, ucenicul Sfântului Antonie cel Mare este un exemplu de smerenie. Iar mândria reprezintă un hop în calea uceniciei..

(w882)„Pavel răspunzând a zis: Toate câte îmi vei spune, cu râvnă le voi face. Şi sfântul i-a zis: ridică-te, deci, şi roagă-te, până mă voi duce înăuntru, ca să-ţi aduc de lucru. Fericitul Antonie intrând în peşteră, îl supraveghea printr-o mică ferestruică; şi Pavel a stat nemişcat la rugăciune o săptămână întreagă, fiind ars de arşiţa soarelui.”

(w500)

În ediția de duminică, 19 noiembrie, părintele profesor doctor OVIDIU BÂRSAN a propus o discuție despre costul uceniciei: asumarea unui mentorat.

(w882) O abordare dialogală împreună cu părintele doctor COSMIN MAFTEI a unei problematici care i-a sedus pe antici, i-a format spiritual pe creștini și i-a neliniștit profund pe totalitariști. Este vorba de asumarea unui mentorat, a unei ucenicii pe lângă marile spirite ale vremii sau chiar pe lângă Dumnezeu.

(w882)Tema ediției de duminică, 26 noiembrie este vocația și darul slujirii - o alternativă divină la mercantilismul actual. Un dialog țintit către două abordări diferite ale slujirii semenului și a lui Dumnezeu Însuși: una cu tradiție, care pune în prim plan dăruirea, iar cealaltă, mai recentă, care pune în centru marketingul.

(w882)Slujirea reprezintă cheia pentru liniștea sufletească într-o societate agitată, tensionată, agresivă”, a spus preotul RĂZVAN ȘULEA, Protopop al Protopopiatului Ortodox Român din Târgu Mureș.

(w882)Cele două ediții ale emisiunii „Spirit și credință” ne provoacă să ne raportăm la Iisus Hristos atât ca mentor suprem, cât și ca exemplu suprem al slujirii.

(w882)Părintele profesor doctor Ovidiu Bârsan și invitații săi discută despre bogăția vieții interioare și împlinirea care vine din ea și caută răspunsuri la întrebări care contează.

(w882)

Pace, har și trezvie!

Producător: Petronela Moraru

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Mocanița de la Sovata este gata de drum | VIDEO

Mocanița de la Sovata este gata de drum | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

Nostalgicii trenurilor de mică viteză cunoscute și sub numele de ,,mocănițe” s-au înghesuit pe peronul de la Sovata, devenit neîncăpător la ...

Codul bunelor maniere în societate | VIDEO

Codul bunelor maniere în societate | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

Politețea reprezintă un semn de respect atât față de ceilalți, cât și față de tine însuți. Reporter Coralia Ioana Matea

 

#tvrmures