loader
Foto

Elena Mîndru, în concert la „Cap de afiş”

Urmăriţi la TVR 3 şi TVR Tg. Mureş concertul de jazz simfonic susţinut de Elena Mîndru, una dintre cele mai cunoscute cântăreţe de jazz din ţară. Cele două părţi vor fi difuzate pe 21-28 octombrie (TVR 3) şi 22-29 octombrie (TVR Tg. Mureş).

 

Cap de Afiş

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

Elena Mîndru este una dintre muzicienele cele mai apreciate pe scena de jazz din ţară şi din străinătate. Absolventă a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, ea a obţinut în anul 2012 locul al II-lea şi Premiul Publicului la Montreux Voice Jazz Competition, concurs desfăşurat în cadrul unuia dintre cele mai prestigioase festivaluri de jazz din lume al cărui juriu a fost prezidat de legendarul Quincy Jones.

Parcursul muzical al Elenei Mîndru include colaborări şi concerte cu muzicieni români şi din străinătate precum dirijorul Ionel Tudor, Horia Moculescu, Sorin Romanescu, Patrice Rushen, Will Kennedy, Darius Brubeck, Alfredo Paixao, Hans Vrooman, Borislav Petrov, Big-Band-ul Radio Bucureşti, Blue Note Orchestra – Sassari.

Artista a participat şi a câştigat premii la festivaluri din ţară şi din străinătate, atât pe parte de jazz vocal, cât şi de compoziţie clasică, iar printre acestea se numără: Festivalul Jazz Napocensis, Festivalul de Jazz de la Sibiu, Festivalul Jeunesses Musicales, Festivalul Naţional Mamaia, Festivalul George Grigoriu, Festivalul de Jazz de la Montreux (Elveţia), Festivalul Scrivere in Jazz (Sassari, Italia), Keep An Eye Jazz Award (Amsterdam).

În ultimii ani, Elena Mîndru s-a perfecţionat la Academiile de muzică din Londra, Stockholm şi Helsinki. Acum locuieşte în Helsinki, studiază jazzul în continuare ca doctorandă a Sibelius Academy.

În concertul de jazz simfonic desfăşurat la Târgu Mureş,  Elena Mîndru a fost însoţită de Tuomas J. Turunen (pian), Anssi Tirkkonen (tobe) – ambii din Finlanda, Michael Acker (contrabass) din România şi Orchestra Filarmonicii de Stat Târgu Mureş, dirijată de maestrul Sabin Păutza.

În program au fost interpretate piese ca  Oldies And Goodies (Sabin Pautza), Grande Entree et Passacaille (Dan Variu), Borderline (Visa Oscar), O inimă (Alex Simu), Swan (Tuomas J. Turunen), Big Band Vocal 1 (Sabin Pautza), Beyond Time (Artturi Rönkä), Evening in Romania (Elena Mîndru) sau Fascinating Rhythm (George Gershwin).

Concertul se difuzează în două părţi, pe TVR 3 şi TVR Târgu Mureş:

Prima parte: 21 octombrie pe TVR3 (ora 18:00) şi 22 octombrie, pe TVR Tg. Mureş (ora 18:45);

A doua parte: 28 octombrie pe TVR 3 (ora 18:99) şi 29 octombrie pe TVR Tg. Mureş (ora 18:45)

Realizator: Petronela Moraru

 

 
Iertarea sau despre doza de Înviere, la

Duminică, 21 aprilie, de la ora 17:30, la TVR Târgu Mureș, vă invităm să urmăriți o nouă ediție "Spirit și Credință".

"Schițe urbane", la TVR Târgu Mureș și TVR 3

publicat: joi, 18 aprilie 2024

O ediție a emisiunii "Schițe urbane" a fost difuzată luni 15  aprilie, la TVR Târgu Mureș - ora 18.20. O puteți urmări, în reluare, vineri, pe ...

Sighișoara, dincolo de zidurile cetății | VIDEO

Sighișoara, dincolo de zidurile cetății | VIDEO

publicat: vineri, 12 aprilie 2024

O nouă ediție "Călător de meserie" este difuzată vineri, 12 aprilie, de la ora 17:30 la TVR Târgu Mureș, și sâmbătă, 13 aprilie, de la ora 16:00 ...

 

#tvrmures