loader
Foto

Jazzul ţine „Capul de afiş” în două ediţii mureşene

Ediţiile din 14 şi 21 decembrie ale emisiunii „Cap de afiş” aduc concertele din Tîrgu Mureş ale unui big band din Finlanda susţinute alături de Elena Mîndru şi Tuomas Turunen. De la ora 20:00 la TVR 3 şi pe TVR+.

 

Cap de Afiş

Ediţia din 14 decembrie este disponibilă online pe TVR+.

Ediţia din 21 decembrie este disponibilă online pe TVR+.

Elena Mîndru & Jyväskylä Big Band feat. Tuomas J. Turunen, în concert la Tîrgu Mureş

Un big band de jazz din Finlanda cu o istorie de câteva decenii, împreună cu solista Elena Mîndru şi pianistul Tuomas Turunen au concertat în toamna acestui an pe scena mare a Palatului Culturii din Tîrgu Mureş.

Cu un repertoriu original, lucrările prezentate în concert poartă semnătura Elenei Mîndru şi a lui Tuomas Turunen, o parte din ele fiind comisionate special pentru Jyväskylä Big Band.

(w882) jazz

Formaţia finlandeză este în prezent unul dintre cele mai active grupuri de jazz existente. Cu un repertoriu versatil, specializat în muzica contemporană de big band, grupul a fost înfiinţat în Finlanda în anii '70.

(w882) jazz

Elena Mîndru este absolventă a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, secţia compoziţie clasică. A participat şi a câştigat premii la festivaluri din ţară şi din străinătate, atât pe parte de jazz vocal, cât şi de compoziţie clasică.

După finalizarea studiilor masterale în ţările nordice, Elena Mîndru s-a stabilit în Finlanda unde studiază jazzul în continuare ca doctorandă a Sibelius Academy. De curând predă într-un conservator din Finlanda.

Este căsătorită cu pianistul Tuomas Turunen care îi este alături în foarte multe proiecte muzicale, inclusiv în concertul desfăşurat la Tîrgu Mureş.

(w882) jazz

Elena Mîndru a mai fost prezentă pe scena Palatului Culturii din Tîrgu Mureş anul trecut, cu un concert de jazz simfonic.

Semnează până în prezent compoziţia şi vocea celor trei albume: Romanian Christmas Stories, Evening in Romania şi Quartphonic, lansat în luna aprilie în Finlanda.

(w882) jazz

***

Prima parte a concertului, în emisiunea „Cap de Afiş” realizată de Petronela Moraru, se difuzează la TVR 3, miercuri, 14 decembrie, la ora 20:00 şi la TVR Tîrgu Mureş, joi, 15 decembrie, la ora 19:00.

Partea a doua a concertului se difuzează la TVR 3, miercuri, 21 decembrie, la ora 20:00 şi la TVR Tîrgu Mureş, joi, 22 decembrie, la ora 19:00.

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în livestreaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

 
Forum economic: Predicții economice pentru 2023

Forum economic: Predicții economice pentru 2023

publicat: joi, 02 februarie 2023

Vineri, 3 februarie, de la ora 16:00, pe TVR 3, aflăm despre evoluția prețurilor din domeniul imobiliar. O ediție realizată de TVR Tîrgu Mureș.  

Reparații și alte proiecte la  Teatrul Național din Tîrgu Mureș | VIDEO

Inaugurată în toamna anului 1973, clădirea Teatrului Național din Tîrgu Mureș a ajuns la o jumătate de secol de funcționare.

„Tăceri care dor”, comemorarea victimelor Holocaustului | VIDEO

Ziua de 27 ianuarie a fiecărui an a fost decisă în Adunarea Generală a ONU ca prima comemorare universală a victimelor Holocaustului.