loader
Foto

O Picătură de Cultură cu Vasile Şeicaru, despre folkul de azi şi de mâine

Poveşti despre folk, rock, Cenaclul „Flacăra”, generaţia de azi şi cea de mâine, despre creaţie şi viaţă, cu Vasile Şeicaru – în ediţia din 8 decembrie a emisiunii „Picătura de cultură”, de la TVR 3, propusă de studioul Tg. Mureş de la ora 16:00.

 

Picătura de cultură

Ediţia este disponibilă online pe TVR+.

„Îl iubesc pe Dumnezeu şi nu privesc niciodată cu ură spre cer!” îşi încheie Vasile Şeicaru sau Vale, cum îi spun prietenii, biografia pe site-ul său seicaru.ro.

Născut la 10 iulie 1951 la Galaţi, Vasile Şeicaru debutează în 1970, ca solist vocal în formaţia „Cristal”.

Din 1978, devine membru al Cenaclului „Flacăra” şi desfăşoară o susţinută activitate solistică.

(w882) Cenaclu

În 1984 părăseşte cenaclul, dar continuă activitatea de solist folk, apărând pe scenă alături de cunoscuţi artişti din zona rock, pop şi folk.

(w882) Cei 3

Îndrăgitul artist a oferit un interviu postului TVR Tg. Mureş chiar înainte cu câteva ore de concertul susţinut la Festivalul Naţional de muzică folk „Ziua de mâine”, ediţia a XII-a, Alba Iulia.

(w882) Seicaru1

Vasile Şeicaru a povestit despre începuturile sale muzicale, despre trecerea de la rock la folk, dar şi cum a ... sărit de la pregătirea sportivă la cea muzicală. Ne-a împărtăşit, cu amabilitate, dar şi sensibilitate, câteva momente care i-au marcat atât cariera, cât şi viaţa.

(w882) Seic4

Telespectatorii vor avea ocazia să intre în „culisele” pregătirii artistului înainte de concert şi să asculte unele dintre cele mai iubite piese ale sale: „Aruncarea în valuri”, „Actorul” şi „La adio”.

(w882) Seic5

Concertul va fi difuzat integral într-una dintre ediţiile emisiunii „Cap de afiş”.

***

Emisiunea „Picătura de cultură” realizată de Petronela Moraru se difuzează la TVR 3, joi, 8 decembrie, la ora 16:00 şi la TVR Tîrgu-Mureş, sâmbătă, 10 decembrie, ora 19:30.

Pentru o minte sănătoasă consumaţi cel puţin o picătură de cultură pe săptămână!

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în livestreaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

 
Forum economic: Predicții economice pentru 2023

Forum economic: Predicții economice pentru 2023

publicat: joi, 02 februarie 2023

Vineri, 3 februarie, de la ora 16:00, pe TVR 3, aflăm despre evoluția prețurilor din domeniul imobiliar. O ediție realizată de TVR Tîrgu Mureș.  

Reparații și alte proiecte la  Teatrul Național din Tîrgu Mureș | VIDEO

Inaugurată în toamna anului 1973, clădirea Teatrului Național din Tîrgu Mureș a ajuns la o jumătate de secol de funcționare.

„Tăceri care dor”, comemorarea victimelor Holocaustului | VIDEO

Ziua de 27 ianuarie a fiecărui an a fost decisă în Adunarea Generală a ONU ca prima comemorare universală a victimelor Holocaustului.