loader
Foto

Pedagogia - o artă, o jertfă sau doar un palmares?

O nouă ediție a emisiunii „Spirit și credință" a fost programată pe TVR3 sâmbătă, 11 noiembrie, de la ora  9.00, iar pe TVR Tg. Mureș duminică, 12 noiembrie, de la ora 18.00.

 

Spirit și credință

Părintele profesor doctor Ovidiu Bârsan și invitații săi discută despre bogăția vieții interioare și împlinirea care vine din ea și caută răspunsuri la întrebări care contează.

Pace, har și trezvie!

***

(w882) Spirit si

Pedagogia, o artă, o jertfă sau doar un palmares?

Ediția de duminică, 12 noiembrie, propune o discuție care evocă centenarul Colegiului Naţional Pedagogic „Mihai Eminescu” din Târgu Mureș și implicit rostul și rolul mentorului în formarea tinerilor și nu numai.

Şcolile pentru pregătirea educatoarelor şi învăţătorilor au o tradiţie de 120 de ani în judeţul Mureş. Limbile de predare în care au fost pregătiţi învăţătorii au fost româna, maghiara sau germana. „Liceul Pedagogic din Târgu Mureş” a fost înfiinţat în 1966, ca liceu de specialitate. În anul 1990 instituţia a cunoscut transformări esenţiale în conţinut şi organizare, transformându-se,  pentru 7 ani, în Şcoală Normală.

(w882) Spirit si

În urmă cu 30 de ani, la 15 ianuarie 1993 i se atribuia numele poetului „nepereche”, instituţia devenind Şcoala Normală „Mihai Eminescu” din Târgu Mureş. În 1998 devine din nou Liceu Pedagogic, pentru ca acum să fie cunoscut sub numele de Colegiul Naţional Pedagogic „Mihai Eminescu” Târgu Mureș.

(w882) Spirit si

Invitați: profesor DORIN-CRISTIAN LOBONȚ, director al Colegiului Național Pedagogic „Mihai Eminescu” Târgu Mureș, și ANAMARIA OPREA, elevă la Colegiul Național Pedagogic „Mihai Eminescu” Târgu Mureș.

(w882) Spirit si

***

În agitația de zi cu zi, oferă-ți un moment de liniște în fiecare duminică, de la ora 18:00, la TVR Târgu Mureș.

Moderator: preot profesor doctor Ovidiu Bârsan

Producător: Petronela Moraru

(w882) Spirit si

 
Alege viața! Sau despre îngerii fără cer...

Alege viața! Sau despre îngerii fără cer...

publicat: joi, 30 noiembrie 2023

Părintele profesor doctor OVIDIU BÂRSAN ne invită duminică, 10 decembrie, de la ora 18:00, la TVR Târgu Mureș, la o cordială regăsire a vocației ...

Feminitatea în opera lui Pallady la Muzeul de Artă | VIDEO

Feminitatea în opera lui Pallady la Muzeul de Artă | VIDEO

publicat: miercuri, 29 noiembrie 2023

Tema feminității în opera lui Theodor Pallady, unul dintre cei mai prestigioși artiști moderni, face obiectul expoziției de la Muzeul Județean ...

Călător în Cetatea Luminii | VIDEO

Călător în Cetatea Luminii | VIDEO

publicat: luni, 27 noiembrie 2023

Episodul patru al emisiunii “Călător de meserie” ne-a dus într-o așezare din Transilvania bogată în monumente istorice și cultură. Premiera a ...