“Picătura de cultură” deschide noul sezon cu trupa Distinto
marţi, 06 octombrie 2015
Joi, 8 octombrie, de la ora 22.00, la TVR 3 a început un nou sezon al emisiunii “Picătura de cultură”, realizată la Tg. Mureş de Petronela Moraru.
Trupa Distinto
Distinto
Trupa Distinto
Distinto
Alte legături
Picătura de cultură

Ediția este disponibilă online pe TVR+

Urmăriţi în prima ediţie a noului sezon un interviu cu componenţii trupei „Distinto”, prezentă în concert la Zilele Reghinene 2015. Veţi afla cum s-a format trupa, ce colaborări importante a avut de-a lungul timpului şi care este secretul longevităţii ei. Interviul este presărat şi cu câteva „picanterii” din spatele cortinei. De-a lungul ediţiei, puteţi asculta şi câteva piese din repertoriul primei trupe pop-opera din România.

În iulie 2008, trei solişti au adus pe piaţa românească un nou gen muzical. Au cântat atunci în deschiderea concertelor lui Julio Iglesias de la Cluj şi Iaşi, iar reacţia publicului a confirmat necesitatea acestui gen pe piaţa de la noi. Distinto, prima trupă pop-opera din România a fost prezentă vara aceasta la Zilele Reghinene. Am fost şi noi prezenţi şi am stat de vorbă cu cei trei tineri componenţi.

(w640) Distinto l

Tot în 2008, trupa “Distinto” începe colaborarea cu o celebră casă de producţie românească, colaborare din care rezultă şi primul album al formaţiei.

Albumul reprezintă o premieră pentru muzica românească: în primul rând, pentru că defineşte genul abordat prin lucrările muzicale noi prezentate; în al doilea rând, pentru că propune transformarea stilistică în genul clasico-romantic a celor mai importante creaţii româneşti şi internaţionale, care prin valoarea lor şi-au păstrat "nemurirea" în conştiinţa şi sufletele iubitorilor de muzică din România. Şi, în al treilea rând, pentru că maniera propusă de cei trei solişti, reprezintă una dintre cele mai rafinate expresii ale stilului bel-canto.

Repertoriul trupei “Distinto” alcătuit atât din cover-uri, cât şi din piese proprii, este stabilit, spun cei trei solişti, în funcţie de gustul fiecăruia dintre ei.

După debutul din 2008, a urmat o serie de concerte impresionante, precum deschiderea concertului "Noaptea celor 5 tenori" la Sala Palatului din Bucureşti, "Concertul de Crăciun" organizat de Filarmonica "George Enescu" din Bucureşti, recitalul din spectacolul "Marele Concert al Verii" la Opera din Braşov, concertele cu Francesco Napoli de la Sala Palatului, prezenţa la festivalul “Zilele Brâncovenilor 2011” la Palatul Mogoşoaia şi recitaluri în stagiunile diferitelor Filarmonici din ţară, dar şi în stagiunea Operei Naţionale Bucureşti.

Cei trei solişti ai primei trupe pop-opera din România au colaborat, de-a lungul timpului, artişti de renume, atât pe piaţa românească, cât şi pe cea internaţională: sopranele Felicia Filip şi Daniela Vlădescu, Ianna Novac, Nicola, Anna Lesko, dar şi cu celebrii interpreţi Francesco Napoli şi Adrian Romcescu.

(w640) Trupa Dist

Realizările artistice le-au adus celor trei solişti recunoaşterea rapidă din partea presei şi a publicului. Astfel, pentru bogata activitate artistică, li s-a decernat Premiul Special “Voci de Aur” în cadrul Galei Celebrităţilor 2011 România.

Emisiunea “Picătura de cultură” se difuzează la TVR 3 joi, 8 octombrie, de la ora 22.00 şi la TVR Tg. Mureş sâmbătă, 10 octombrie, de la ora 19.00.

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în live streaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!