loader
Foto

Galerie foto

Picătura de cultură: Gingășia Zilelor Ariel și primul horror românesc

Joi, 10 aprilie, de la ora 22.00, la TVR 3, puteți revedea o ediție "Picătura de cultură" din februarie, având ca subiect evenimentele culturale cheie ale anului 2013.

 

Picătura de cultură

Petronela Moraru ne propune o revizitare a evenimentelor reper ale anului 2013 la Tîrgu-Mureș: Aniversarea Teatrului Ariel și premiera filmului „Domnişoara Christina”.

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

ZILELE ARIEL 2013 – Anul trecut s-au împlinit 50 de ani de când s-a înfiinţat secţia română a Teatrului pentru copii şi tineret „Ariel”. Zilele Ariel 2013 au adus o multitudine de evenimente printre care o premieră, o expoziţie inedită de păpuşi şi lansarea primei Istorii a Teatrului de Animaţie din România. Despre toate acestea, pe rând, în emisiunea ce va fi difuzată în data de 6 februarie, de la ora 18:40, pe TVR Tîrgu-Mureș.

DOMNIŞOARA CHRISTINA - Mister, efecte speciale în 3D şi o premieră de gală chiar în seara de Halloween, toate sunt ingredientele unui horror de succes. Prima producţie cinematografică de acest tip din România a fost lansată şi la Tîrgu-Mureş. Filmul „Domnişoara Christina” după Mircea Eliade i-a ţinut pe spectatori cu sufletul la gură. Mai mult, cinefilii l-au cunoscut pe regizor şi au dat mâna cu actorii. Un interviu cu o parte din echipa de filmare şi secvenţe din primul horror românesc din România, în emisiunea difuzată în data de 13 februarie, de la ora 18:40, pe TVR Tîrgu-Mureș.

PICĂTURA DE CULTURĂ se difuzează și pe TVR 3 sâmbătă,  8 februarie, de la ora 22:00, într-un format care va include ambele emisiuni descrise mai sus.

 

 
Iertarea sau despre doza de Înviere, la

Duminică, 21 aprilie, de la ora 17:30, la TVR Târgu Mureș, vă invităm să urmăriți o nouă ediție "Spirit și Credință".

"Schițe urbane", la TVR Târgu Mureș și TVR 3

publicat: joi, 18 aprilie 2024

O ediție a emisiunii "Schițe urbane" a fost difuzată luni 15  aprilie, la TVR Târgu Mureș - ora 18.20. O puteți urmări, în reluare, vineri, pe ...

Sighișoara, dincolo de zidurile cetății | VIDEO

Sighișoara, dincolo de zidurile cetății | VIDEO

publicat: vineri, 12 aprilie 2024

O nouă ediție "Călător de meserie" este difuzată vineri, 12 aprilie, de la ora 17:30 la TVR Târgu Mureș, și sâmbătă, 13 aprilie, de la ora 16:00 ...

 

#tvrmures