loader
Foto

Galerie foto

„Picătura de cultură": Liziera, de la real(itate) la abstract(izare)

Vineri, 8 septembrie, de la ora 13.30, pe TVR3 a fost programată o ediție a emisiunii „Picătura de cultură" dedicată unei expoziții recente a artistului plastic Dorel Cozma.

 

Petronela Moraru
Picătura de cultură

(w882) 2

38 de lucrări de mari dimensiuni semnate de artistul plastic Dorel Cozma au putut fi admirate în primăvara acestui an la Galeria „Art Nouveau” a Uniunii Artiștilor Plastici din Târgu Mureș. Tema aleasă de autor a fost liziera, surprinsă pe pânză atât din punct de vedere real, ca imagine fidelă, cât și abstract, ca detaliu.

(w882)

.
Vernisajul expoziției a avut loc în prezenţa unui public numeros: de la artişti plastici, prieteni ai autorului, la elevi ai Liceului Vocaţional de Artă din oraş. Artistul a primit publicul și l-a condus prin... „meandrele lizierei”.

(w882)

Nenumărați artiști plastici au abordat de-a lungul timpului, într-o manieră proprie, temele clasice ale pădurii sau ale câmpului înflorit. Zona care le desparte, adică liziera, a fost mai puțin surprinsă pe pânză.

(w882)

Artistul mureșean Dorel Cozma a ales să proiecteze în picturile sale fragmente din natură percepute de la realitate la abstractizare, ca „un dans al privirii și al închipuirii”, cum spune autorul, „un fel de miraj în care se derulează o multitudine de imagini".

(w882)

Aceste imagini pot fi clare, blurate, intuite sau chiar închipuite, consideră Dorel Cozma.

(w882)
.
***

Studioul TVR Tg. Mureș

Producător și realizator: Petronela Moraru

 
Nuntă pe ulițele din Vișinelu | VIDEO

Nuntă pe ulițele din Vișinelu | VIDEO

publicat: vineri, 26 iulie 2024

La 25 de ani de când și-au unit destinele, Marinel și Simona din Vișinelu au pășit, din nou, împreună în fața altarului.

Tot mai mulți români cu pensii internaționale | VIDEO

Românii care au lucrat și în alte state pot solicita pensii, potrivit legislațiilor din țările respective.

Bastionul Blănarilor din Cetatea medievală a Târgu Mureșului este gazda unei expoziții de fotografii din ciclul „Veșnicia Satului”.

 

#tvrmures