loader
Foto

Galerie foto

„Picătura de cultură”: medalion Ion Vlasiu

TVR 3 difuzează pe 17 și 24 februarie, ora 13.30, două ediții ale emisiunii „Picătura de cultură” dedicate lui Ion Vlasiu. Acestea pot fi urmărite și pe TVR Târgu Mureș pe 14 și 21 februarie, ora 18.25.

 

Picătura de cultură

O sculptură în parcul Maternității din Târgu Mureş, un liceu, o galerie dedicată în cadrul Muzeului de Artă și alte câteva lucrări din țară poartă numele artistului mureșean Ion Vlasiu.

(w882) Vlasiu Mat

Personalitate marcantă a culturii române, sculptorul, pictorul și scriitorul Ion Vlasiu s-a stins din viață în urmă cu 25 de ani. Societatea Scriitorilor Mureşeni – Editura „Ardealul”, în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România - Filiala Târgu Mureş, Liceul Tehnologic „Ion Vlasiu” din Târgu Mureş și Muzeul Județean Mureș – Secția de Artă, a organizat un eveniment de comemorare a unui sfert de veac de la moartea artistului Ion Vlasiu.

(w882) Vlasiu Teh

Medalionul cultural-artistic „Ion Vlasiu și arta sa meditativă” a debutat la Liceul Tehnologic din Târgu Mureş unde artistul a studiat și a continuat cu o vizită la Galeria „Ion Vlasiu” din cadrul Muzeului Judeţean Mureş.

(w882) Vlasiu Muz

Lucrarea de mari dimensiuni „Stihiile războiului” semnată de Ion Vlasiu se află într-un proces de recuperare după agresiunile accidentale primite.

(w882) Vlasiu

Proiectul aparține Muzeului Județean Mureș, Secția de Artă, iar scopul este repararea lucrării pe care istoricii de artă o consemnează drept una din capodoperele artistului transilvănean. Sculptorul David Morar lucrează la recuperarea lucrării în atelierul Liceului Tehnologic „Ion Vlasiu” din Târgu Mureş şi a prezentat întregul demers al Muzeului Judeţean în cadrul medalionului cultural-artistic „Ion Vlasiu și arta sa meditativă”.

(w882) Vlasiu Muz

„Personalitatea maestrului Ion Vlasiu (1908-1997), sculptor, pictor şi prozator, personaj complex din galeria artiştilor de seamă, s-a remarcat între studenţii Şcolii de Arte Frumoase din Cluj care au marcat şi influenţat puternic şi benefic cursul artei româneşti.” (Muzeul Județean Mureș - Secția de Artă)

Medalionul cultural-artistic „Ion Vlasiu și arta sa meditativă” este prezentat în două ediții ale emisiunii „Picătura de cultură”.

Program de difuzare:

- TVR 3 - 17 și 24 februarie 2023, ora 13:30

- TVR Târgu Mureș - 14 și 21 februarie 2023, ora 18:25

***

Producător și realizator: Petronela Moraru

4:00 Toţi împreună (R)

* Emisiune în limba maghiară*Studioul teritorialTg.Mureş

Reportaje din actualitatea socială şi culturală regională

Producător Anna Kos

*Emisiune în limba maghiară *Studioul teritorial Timişoara

Producător Peter Keresztes

(Reluare)

5:55 Art pass

* Emisiune dedicată vieţii culturale externe; sunt prezentate expoziţii, concerte, spectacole, muzee, festivaluri, tradiţii, urbanism şi alte subiecte legate de zona culturală internaţională.

Producător, prezentator Miruna Moraru

 
TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

„Lumină din lumină”

„Lumină din lumină”

publicat: marţi, 30 aprilie 2024

Spectacolul extraordinar „Lumină din lumină” este transmis în două ediții speciale ale emisiunii „Cap de afiș”: la TVR 3 - joi, 2 mai, respectiv ...

„Taina zilelor mari” - De la axiomă la biruința lăuntrică

Emisiunea este difuzată la TVR 3, vineri, 3 mai, de la ora 16:00. La TVR Târgu Mureș, a doua parte a interviului se difuzează duminică, 5 mai, de ...

 

#tvrmures