loader
Foto

„Picătura de cultură”: partea a doua a reportajului de la TIFF Mureş 2016

Ediţia din 2 februarie a emisiunii „Picătura de cultură” ne invită la film, cu partea a doua a reportajului despre TIFF Mureş 2016. Joi de la ora 16:00, la TVR 3 şi sâmbătă, 4 februarie, de la ora 19:30, la TVR Tg. Mureş.

 

Picătura de cultură

Ediţia din 19 ianuarie –TIFF Mureş 2016, partea I – este disponibilă online pe TVR+.

Ediţia din 2 februarie - TIFF Mureş 2016, partea a II-a - este disponibilă online pe TVR+.

A patra ediţie a TIFF Mureş a oferit publicului cinefil trei zile cu filme bune, săli arhipline şi foarte multe aplauze.

Publicul generos atât prin prezenţă, cât şi prin căldura cu care i-a întâmpinat pe invitaţii festivalului, i-a determinat pe organizatori să afirme că Tîrgu-Mureşul a devenit unul din oraşele-reper ale TIFF.

Cea de-a doua parte a reportajului dedicat Sărbătorii Filmului în Oraşul Florilor este dedicată actorilor Molnár Levente, Alexandru Papadopol şi Dorian Boguţă.

Molnár Levente, interpret al personajului Abraham Warsawski în filmul „Fiul lui Saul”, câştigătorul Oscarului 2016 pentru Cel mai bun film străin şi Marele Premiu la Cannes 2015, a împărtăşit publicului cinefil provocările profesionale şi emoţionale la care a fost supus în timpul filmărilor.

(w882) Fiul lui S

„Fiul lui Saul” este primul film maghiar care a câştigat Premiul Globul de Aur pentru cel mai bun film într-o limbă străină.

Recordul absolut de public la TIFF Mureş 2016 l-a stabilit filmul „Sieranevada”, în regia lui Cristi Puiu.

(w882) Sieranevad

Numărul mare de spectatori prezenţi la Cinema Arta cu 30 de minute înaintea orei anunţate a dus la introducerea unei proiecţii suplimentare în program, astfel încât filmul a putut fi urmărit în cele mai mari două săli ale cinematografului Arta, ambele arhipline.

Cel mai mare succes de casă în 2016, comedia „Două lozuri” în regia lui Paul Negoescu s-a proiectat la TIFF Mureş 2016, de asemenea cu sala plină (Palatul Culturii), fiind urmată şi de un dialog deschis cu Dorian Boguţă şi Alexandru Papadopol care au vorbit despre întâmplări din timpul filmărilor şi despre propria experienţă în faţa camerelor.

(w882) doua lozur

Actorii Molnár Levente, Dorian Boguţă şi Alexandru Papadopol au fost prezenţi la Tîrgu-Mureş şi ca titulari ai unor masterclass-uri de actorie, destinate în principal studenţilor Universităţii de Arte, însă deschise tuturor celor interesaţi.

(w500) Cu Molnar

(w235) Cu Papadop

***

Emisiunea „Picătura de cultură” realizată de Petronela Moraru se difuzează la TVR 3, joi, 2 februarie, la ora 16:00 şi la TVR Tîrgu-Mureş, sâmbătă, 4 februarie, ora 19:30.

Pentru o minte sănătoasă consumaţi cel puţin o picătură de cultură pe săptămână!

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în livestreaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

 
Forum economic: Predicții economice pentru 2023

Forum economic: Predicții economice pentru 2023

publicat: joi, 02 februarie 2023

Vineri, 3 februarie, de la ora 16:00, pe TVR 3, aflăm despre evoluția prețurilor din domeniul imobiliar. O ediție realizată de TVR Tîrgu Mureș.  

Reparații și alte proiecte la  Teatrul Național din Tîrgu Mureș | VIDEO

Inaugurată în toamna anului 1973, clădirea Teatrului Național din Tîrgu Mureș a ajuns la o jumătate de secol de funcționare.

„Tăceri care dor”, comemorarea victimelor Holocaustului | VIDEO

Ziua de 27 ianuarie a fiecărui an a fost decisă în Adunarea Generală a ONU ca prima comemorare universală a victimelor Holocaustului.