loader
Foto

Picătura de cultură – Universitatea de Arte din Târgu Mureș la 75 de ani

Ultimele evenimente culturale dedicate aniversării a 75 de ani de învățământ artistic universitar din Târgu Mureș au fost prezentate într-o nouă ediție a emisiunii „Picătura de cultură”. Luni, 21 februarie, ora 21.00

 

Picătura de cultură

Istoria unui secol de presă mureșeană este surprinsă de Angela Precup, jurnalist senior la TVR Târgu Mureș, în două volume prezentate în cadrul săptămânii aniversare a Universității de Arte.

„Memoria tiparului. Presa mureșeană în secolul XX” este un proiect care s-a materializat și în televiziune sub forma unei „pastile” zilnice de istorie jurnalistică ce încheie jurnalul regional al TVR Târgu Mureș. Angela Precup semnează și alte două producții TVR, „Schițe urbane” și „CultArt”, dar ocupă și funcția de lector universitar doctor la Universitatea de Arte din Târgu Mureș.

(w882) memoria ti

În săptămâna aniversară, Universitatea de Arte i-a sărbătorit pe cei care au făcut istorie în îvățământul artistic mureșean. În cadrul unei întâlniri a generațiilor s-au acordat diplome de aur și de diamant celor care „au amprentat memoria Universității de Arte”, așa cum i-a prezentat rectorul instituției, profesor doctor Sorin Crișan.

(w882) intalnirea

3 actori din generații diferite de absolvenți ai Universității de Arte din Târgu Mureș și-au dat mâna și au creat un spectacol de teatru. Spectacolul „Hoţii” în regia lui Cristi Juncu a fost pus în scenă pentru prima oară în 2009 la Teatrul 74, acum Teatrul 3GHUB din Cetatea Târgu Mureș. Pe aceeași scenă s-a jucat și în săptămâna aniversară a Universității de Arte, cu doi dintre actorii care s-au aflat în distribuție și acum mai bine de 10 ani, Theo Marton și Marius Turdeanu, cărora li s-a alăturat mai tânărul lor coleg Cristian Iorga.

(w882) hotii

Săptămâna aniversară a Universității de Arte din Târgu Mureș a fost un prilej ca studenții, absolvenții și cadrele didactice să performeze în același spectacol. Unul din scopurile profesorilor de la Universitatea de Arte este și colaborarea între specializări. La finalul emisiunii - câteva fragmente din spectacolul de muzică și dans „De la Barock la Rock”.

(w882) de la baro

(w882) de la rock

Cu o tradiție de 75 de ani, Universitatea de Arte din Târgu Mureș pregăteşte specialişti în domeniul artelor, precum şi în cel al audiovizualului şi multimedia în limbile română şi maghiară, la nivelul ciclurilor de licenţă, master şi doctorat.

(w882) uat751

(w882) uat752

 
Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...

Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

 

#tvrmures