Muzică și carte la „Picătura de cultură”
joi, 13 octombrie 2022
O nouă ediție a emisiunii ”Picătura de cultură” s-a difuzat pe 14 octombrie, de la ora 13:30, la TVR 3.
Alte legături
Picătura de cultură

Pentru prima oară, publicul târgumureșean a ascultat un program integral Luigi Cherubini. Corul Mixt și Orchestra Filarmonicii de Stat din Târgu Mureș au interpretat cele mai cunoscute lucrări ale compozitorului italian, pe care Beethoven și Haydn l-au apreciat ca pe unul dintre cele mai valoroase talente muzicale ale vremii. Dirijorul Cristian Sandu consideră că muzica lui Cherubini ar trebui să se cânte mai des pe scenele românești.

(w640)

(w640)

***

Volumul „Iisus la Niceea. Arianism. Ateism. Nihilism” scrisă de Mihail Neamţu a fost lansată şi la Târgu Mureş. Cu acest prilej, renumitul filozof a susţinut conferința „Ateism sau Creștinism?”

(w640)

 

(w640)

Evenimentul a propus o călătorie spirituală între sacru și profan, în cadrul căruia Mihail Neamțu a vorbit despre implicația pe care curentul ateist și relevanța creștinismului le au asupra lumii noastre. Cunoscutul om de cultură a pornit în pledoaria sa de la biografia scriitorului Dostoievski care a crescut în biserică, s-a îndepărtat pentru o perioadă de ea, după care s-a reîntors la credință.

(w640)

Emisiune realizată de TVR Târgu Mureș