loader
Foto

Galerie foto

Providența divină și limitele teologhisirii

Providența divină sau purtarea de grijă a lui Dumnezeu este tema multor lucrări teologice și filozofice. Și, totuși, pronia cerească este tratată superficial, e de părere  preotul profesor universitar doctor George Remete de la Facultatea de Teologie din Alba Iulia care a lansat cea mai recentă carte a sa la Biserica „Sfânta Ana” din Târgu Mureș.

 

Petronela Moraru
Spirit și Credință

(w882) carte diviTeolog, cleric, cadru didactic universitar, scriitor, părintele George Remete este specialist în domeniul științelor umaniste, în special teologie dogmatică. Activitatea de cercetare științifică a părintelui profesor George Remete s-a concretizat printr-o serie extrem de consistentă de cărți, studii, traduceri, comunicări și articole pe care părintele profesor le-a publicat de-a lungul carierei sale.

(w882) petronelaA fost distins cu premiul „Ioan Petrovici” din partea Academiei Române, nominalizat la titlul de „Omul anului 2006” de către Institutul Biografic American și a fost inclus în Enciclopedia Personalităților din România și în cea a Ortodoxiei Românești. Cea mai recentă carte, „Providența divină”, cuprinde cinci mari capitole în care autorul tratează tema providenței din diferite perspective. Una dintre ele este asemănarea purtării de grijă a lui Dumnezeu cu atenția părinților pentru copii care îi îndrumă, îi ghidează în viață, fără însă a le îngrădi libertatea de alegere.

(w882) petronelaCum poartă Dumnezeu de grijă când în lume există atâta nedreptate, suferință, catastrofe naturale, monștri, legea junglei, crime, ucideri morale? De ce răul ia locul binelui? De ce îngăduie Dumnezeu toate acestea? Sunt întrebări care macină omul contemporan.

(w882) petronelaPărintele Remete și-a propus să trateze problema providenței creștine cu realism, neînchizand ochii la evidențe, spune părintele Ovidiu Bârsan care l-a avut invitat pe părintele George Remete într-o ediție specială a emisiunii „Spirit și credință".

(w882) SPIRIT SIInterviul a fost realizat la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia - secția Museikon și este difuzat în două părți la TVR Târgu Mureș în cadrul emisiunii „Spirit și credință”: duminică, 20, respectiv 27 octombrie, de la ora 18:00.

(w882) petronelaModerator / prezentator: Preot profesor doctor Ovidiu Bârsan

Producător: Petronela Moraru

 
Sănătatea Creierului - O nouă ediție

Sănătatea Creierului - O nouă ediție "NutriInfo"

publicat: vineri, 18 octombrie 2024

Vineri, 18 octombrie, de la ora 18:20, și sâmbătă, 19 octombrie, de la ora 16:00, Simona Toncean va găzdui o ediție esențială a emisiunii ...

Providența divină și limitele teologhisirii

Providența divină și limitele teologhisirii

publicat: joi, 17 octombrie 2024

Providența divină sau purtarea de grijă a lui Dumnezeu este tema multor lucrări teologice și filozofice. Și, totuși, pronia cerească este tratată ...

Multiculturalitate în literatură | VIDEO

Multiculturalitate în literatură | VIDEO

publicat: miercuri, 16 octombrie 2024

Târgu-Mureș, un important centru cultural din România, reprezintă un exemplu elocvent al coexistenței armonioase între diversele identități ...

 

#tvrmures