loader
Foto

„Spirit și Credință": Sfântul Pantelimon, ocrotitorul Văii Mureșului

Ediția emisiunii „Spirit și credință" din 29 octombrie, de la ora 18:00, ne propune, de la TVR Tg. Mureș, o rememorare a sărbătorii Sfântului Pantelimon din acest an, unde au slujit, în Biserica de la Idicel Sat, 12 preoți, între care preacuviosul schimonah Damaschin din obștea mănăstirii Grigoriu din Sfântul Munte Athos.

 

Spirit și Credință

Sunt oameni care nu-i cunosc deloc pe sfinți. I-au văzut pictați pe pereții Bisericii sau în icoane, însă nu s-au gândit că pot să-i cunoască dacă le citesc viețile, dacă se roagă lor. Sunt alți oameni pentru care sfinții sunt cei mai buni prieteni, care îi ajută și-i ocrotesc pe tot parcursul vieții.

Sfântul protector al sătenilor de pe Valea Mureșului Superior este Sfântul Mare Mucenic Pantelimon, numit și „doctor fără de arginți”. Pomenit în data de 27 iulie, acest sfânt este considerat ocrotitorul medicilor și tămăduitor al bolnavilor.

(w882) Sf panteli

Anul acesta, la sărbătoarea Sfântului Pantelimon au slujit în Biserica de la Idicel Sat 12 preoți, printre care și preacuviosul schimonah Damaschin din obștea mănăstirii Grigoriu din Sfântul Munte Athos. Părintele Damaschin le-a împărtășit celor prezenți câteva aspecte din lucrarea de misiune pe care o desfășoară în Africa și le-a vorbit mureșenilor despre sfinți și despre rugăciune - o cale de comunicare și relaționare cu sfinții.

(w882) Parintele

***

Prezentator: preot profesor doctor Ovidiu Bârsan

Realizator: Coralia Matea

Producător: Petronela Moraru

***

SPIRIT ȘI CERDINȚĂ
În agitația de zi cu zi, oferă-ți un moment de liniște în fiecare duminică, de la ora 18:00, la TVR Târgu Mureș.

16:00 Ganduri de duminica

*emisiune in lb.maghiara

Producător: Giliga Sandor

16:30 Cutia muzicala

*emisiune in lb.maghiara

Producător: Fekete Hajnal

 
„Lumină din lumină” | VIDEO

„Lumină din lumină” | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

Spectacolul extraordinar „Lumină din lumină” a fost transmis în două ediții speciale ale emisiunii „Cap de afiș”: la TVR 3 - joi, 2 mai, ...

„Taina zilelor mari” - De la axiomă la biruința lăuntrică

Emisiunea a fost difuzată la TVR 3, vineri, 3 mai, de la ora 16:00. La TVR Târgu Mureș, a doua parte a interviului se difuzează duminică, 5 mai, ...

TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

 

#tvrmures