loader
Foto

Galerie foto

„Tot ce-i românesc nu piere”, la „Cântec și poveste”

Duminică, 16 ianuarie, de la ora 16:00, la TVR 3 au venit slujitori ai folclorului românesc, oameni alături de care au învățat și s-au format generații de interpreți.

 

Miruna Ionescu
Cântec și poveste

Actrița Miruna Ionescu vă invită să urmăriți o ediție specială a emisiunii ”Cântec și poveste”, realizată în anul 2018, la Muzeul Satului "Dimitrie Gusti", București.

O întâlnire de suflet cu slujitori ai folclorului românesc, oameni alături de care au învățat și s-au format generații de interpreți.

(w882) Cantec si

Cât de importantă este misiunea cântărețului de muzică populară pentru ca folclorul românesc să rămână zestre generațiilor viitoare dar și cât de necesară este o foarte bună cunoaștere a valorilor satului tradițional de odinioară, sunt întrebări la care ne răspund invitații speciali: Floarea Calotă, prof. dr. Maria Tufeanu și dr. Cristian Obrejan – etnomuzicolog.

(w882) Cantec si

Tot în această ediție, ne întâlnim și cu: Gheorghe Turda, Cristina Vrâncianu, Adriana Deaconu, Constantin Lătărețu și taraful din Runcu-Gorj, grupul vocal-folcloric ”Flori Dâmbovițene”- Târgoviște, Orchestra și Ansamblul folcloric ”Doina Bărăganului” din Slobozia.

(w882) Cantec si

Realizator și producător: Maria Tănase Marin

Emisiunea poate fi urmărită și online pe TVR+.

 
Mocanița de la Sovata este gata de drum | VIDEO

Mocanița de la Sovata este gata de drum | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

Nostalgicii trenurilor de mică viteză cunoscute și sub numele de ,,mocănițe” s-au înghesuit pe peronul de la Sovata, devenit neîncăpător la ...

Codul bunelor maniere în societate | VIDEO

Codul bunelor maniere în societate | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

Politețea reprezintă un semn de respect atât față de ceilalți, cât și față de tine însuți. Reporter Coralia Ioana Matea

Colț de Rai pentru urșii bruni la Zărnești | VIDEO

Întreaga poveste a sanctuarului pentru urșii bruni la Zărnești dar și cum au ajuns vedete din toată lumea să îl viziteze descoperiți într-un nou ...

 

#tvrmures