loader
Foto

Un nou "Cap de Afiș" special: Vasile Șeicaru, la Festivalul "Ziua de mâine"

Miercuri, 4 ianuarie, ora 20:00, la TVR 3 și  joi, 5 ianuarie, ora 19:00, la TVR Tg. Mureș, îl putem revedea și asculta pe Vasile Șeicaru, într-o nouă ediție a emisunii "Cap de Afiș".

 

Cap de Afiş

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Seria titanilor folk-ului românesc în concert la TVR continuă cu Vasile Șeicaru în concert la Festivalul Naţional de muzică folk „Ziua de mâine”, ediţia a XII-a, Alba Iulia.

Născut la 10 iulie 1951 la Galați, Vasile Șeicaru debutează în formația „Cristal” ca solist vocal în 1970. Din 1978 devine membru al Cenaclului Flacăra, desfășurând o susținută activitate solistică.

(w882) Cenaclu

În 1984 părăsește Cenaclul Flacăra, dar continuă activitatea de solist folk, apărând pe scenă alături de cunoscuți artiști din zona rock, pop și folk. Din 1990 evoluează în exclusivitate solo, efectuând numeroase turnee în țară și peste hotare (Germania, China, Coreea, Rusia, SUA, Canada, Suedia).

Participă la cele mai importante manifestări folk naționale (Festivalul Primăvara Baladelor, unde este laureat pentru piesa „Dacă toate-acestea fi-vor învățate”, Festivalul Național de Muzică Folk Om Bun, în cadrul căruia primește în 1996 Marele Premiu pentru întreaga activitate), dar și internaționale (Festivalul Rock Pop Folk de la Moscova, unde primește premiul presei pentru piesa „Lumina”).

Din 1996 reia sporadic colaborarea cu Ștefan Hrușcă, dar și cu Victor Socaciu, împreună cu care concerteaza în țară și mai ales în afară: SUA, Canada, Irlanda, Germania, Austria, Franța, Belgia, Grecia, Italia etc. La începutul anilor 2000 susține prin țară concerte live, spectacole „de autor” organizate de o echipă completă (manager, sunetiști, tehnicieni).

În anul 2006 primește din partea Președintelui României „Ordinul Cultural în Grad de Cavaler”. Sensibilitatea vocii și a pieselor sale încheie într-o notă melancolică Sărbătorile de iarnă.

(w882) Seic5

Emisiunea „Cap de Afiş” realizată de Petronela Moraru se difuzează la TVR 3, miercuri, 4 ianuarie, ora 20:00 şi la TVR Tîrgu-Mureş, joi, 5 ianuarie, ora 19:00.

***

Emisiunea poate fi urmărită şi în livestreaming pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Descărcați aplicațiile TVR+ pentru IOS și Android!

 
Forum economic: Predicții economice pentru 2023

Forum economic: Predicții economice pentru 2023

publicat: joi, 02 februarie 2023

Vineri, 3 februarie, de la ora 16:00, pe TVR 3, aflăm despre evoluția prețurilor din domeniul imobiliar. O ediție realizată de TVR Tîrgu Mureș.  

Reparații și alte proiecte la  Teatrul Național din Tîrgu Mureș | VIDEO

Inaugurată în toamna anului 1973, clădirea Teatrului Național din Tîrgu Mureș a ajuns la o jumătate de secol de funcționare.

„Tăceri care dor”, comemorarea victimelor Holocaustului | VIDEO

Ziua de 27 ianuarie a fiecărui an a fost decisă în Adunarea Generală a ONU ca prima comemorare universală a victimelor Holocaustului.