loader
Foto

Galerie foto

Acustic Live Festival – Reghin 2015

Acustic Live Festival a reunit în octombrie la Reghin nume marcante ale folk-ului, blues-ului şi muzicii flamenco din România. Emisiunea „Cap de afiş” de miercuri, 11 noiembrie, ora 18:00, ni i-a prezentat pe Angela Mariaşiu şi Ovidiu Scridon.

 

Cap de Afiş

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Ideea organizării unui festival-concurs de promovare a chitarei şi a muzicii acustice live, indiferent de genul muzical, îi aparţine muzicianului Silvan Stâncel. Cantautor, folkist, considerat unul dintre cei mai talentaţi chitarişti de flamenco din ţară, Silvan Stâncel este iniţiatorul proiectului Acustic Live în cadrul căruia, de 7 ani, organizează o tabără de chitară pentru tineri. Acustic Live Festival este o extensie a acestei tabere şi s-a desfăşurat în perioada 24-25 octombrie 2015 în oraşul instrumentelor muzicale cu corzi, Reghin.

Prima ediţie a adus pe scena Casei de Cultură a Tineretului George Enescu peste 20 de artişti din toată ţara. S-a premiat cel mai bun chitarist, cea mai frumoasă voce şi interpretare vocală, cea mai frumoasă compoziţie şi premiul publicului. Toţi laureaţii au primit câte o chitară oferită de fabrica de instrumente muzicale din Reghin. Trofeul festivalului a fost câştigat de Trupa CATSONTHEROOF din Bucureşti.

Concertele şi recitalurile au fost susţinute de nume marcante ale folk-ului, blues-ului şi muzicii flamenco din România: Angela Mariaşiu, Maria Gheorghiu, Ovidiu Scridon, Silvan Stâncel şi AG Weinberger.

Cap de afiş

TVR 3, miercuri, 11 noiembrie, ora 18:00

TVR Tîrgu-Mureş, joi, 12 noiembrie, ora 18:45

***

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS si Android.

 
„Lumină din lumină” | VIDEO

„Lumină din lumină” | VIDEO

publicat: vineri, 03 mai 2024

Spectacolul extraordinar „Lumină din lumină” a fost transmis în două ediții speciale ale emisiunii „Cap de afiș”: la TVR 3 - joi, 2 mai, ...

„Taina zilelor mari” - De la axiomă la biruința lăuntrică

Emisiunea a fost difuzată la TVR 3, vineri, 3 mai, de la ora 16:00. La TVR Târgu Mureș, a doua parte a interviului se difuzează duminică, 5 mai, ...

TVR: programe dedicate alegerilor locale şi europarlamentare

Televiziunea Publică difuzează aproximativ 15.000 de minute de emisiuni de promovare şi dezbateri electorale pe 10 posturi din portofoliu.  

 

#tvrmures