loader
Foto

Galerie foto

„Cap de afiş” ne propune o nouă seară de muzică clasică

Proiectul „Seri de jazz şi muzică clasică la Radio Tîrgu Mureş” continuă şi la TVR 3 prin intermediul emisiunii „Cap de afiş”. Miercuri, de la ora 18:00, aţi avut parte de un recital de chitară clasică şi de un recital de violoncel.

 

Cap de Afiş

Ediţia este disponibilă online pe TVR+

Urmărim un duo de chitară clasică, cu tinerii tîrgumureşeni Tudor Gliga şi Orosz David, care vor interpreta Lo que vendra de Astor Piazolla şi Tango milonga y final de Maximo Diego Pujol.

În partea a doua a recitalului vor răsuna acorduri de violoncel - cel mai apropiat instrument de vocea umană. Solistă este Kecskes Aved Csilla, acompaniată la pian de mama sa, Aved Eva.

În program: Hindemith - Sonata solo op.25. nr. 3, Brahms - Sechs Lieder fur violoncello und Klavier, Debussy - Sonata pt. violoncel şi pian în re minor, Villalobos - Cântecul lebedei negre.

***

Proiectul Seri de jazz şi muzică clasică la RTM se află la a cincea ediţie. Sala de concerte de la Radio Tîrgu Mureş găzduieşte în fiecare lună câte un recital susţinut de cei mai reprezentativi artişti ai momentului. Intrarea este liberă, iar TVR Tîrgu Mureş susţine proiectul printr-un parteneriat media.

Cap de afiş

TVR 3: miercuri, 24 februarie, ora 18:00

TVR Tîrgu-Mureş: joi, 25 februarie, ora 18:45

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Mocanița de la Sovata este gata de drum | VIDEO

Mocanița de la Sovata este gata de drum | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

Nostalgicii trenurilor de mică viteză cunoscute și sub numele de ,,mocănițe” s-au înghesuit pe peronul de la Sovata, devenit neîncăpător la ...

Codul bunelor maniere în societate | VIDEO

Codul bunelor maniere în societate | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

Politețea reprezintă un semn de respect atât față de ceilalți, cât și față de tine însuți. Reporter Coralia Ioana Matea

 

#tvrmures