loader
Foto

Muzică de Mozart, Dvorak şi Beatles, într-un recital inedit, la TVR 3

De la TVR Tîrgu Mureş, echipa emisiunii „Cap de afiş” ne-a invitat la o seară muzicală clasică. Pe scenă s-a aflat Cvartetul Solartis. La TVR 3 şi pe TVR+, miercuri, 3 februarie, ora 18:00, iar joi, ora 18:45, şi la TVR Tîrgu Mureş.

 

Cap de Afiş

Ediția este disponibilă online pe TVR+.

Programul serii ne aduce compoziţii de Mozart şi Dvorak, dar şi o prelucrare după Beatles. Este vorba de un recital susţinut de Cvartetul Solartis, pe 20 ianuarie, în cadrul proiectului Seri de jazz şi muzică clasică la Radio Tîrgu Mureş.

Cvartetul este format din studenţi şi absolvenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti şi s-a înfiinţat în anul 2012 din dorinţa a patru instrumentişti pasionaţi de a face muzică şi de a cânta împreună. Ei se numesc Sabin Penea - vioara I, Ana Maria Marian - vioara II, Laura Zecheru - violă şi Andrei Niţescu - violoncel.

În toamna anului 2014, Cvartetul de muzică clasică Solartis a fost laureat cu Premiul II şi Premiul Special Antonin Dvorak la Concursul Internaţional de Muzică de Cameră Plovdiv din Bulgaria.

Proiectul Seri de jazz şi muzică clasică la RTM se află la a cincea ediţie. Sala de concerte de la Radio Tîrgu Mureş găzduieşte în fiecare lună câte un recital susţinut de cei mai reprezentativi artişti ai momentului. Intrarea este liberă, iar TVR Tîrgu Mureş susţine proiectul printr-un parteneriat media.

TVR 3 - miercuri, 3 februarie, ora 18:00

TVR Tîrgu-Mureş - joi, 4 februarie, ora 18:45

***

Emisiunea Cap de afiş poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS si Android.

 

 
„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Mocanița de la Sovata este gata de drum | VIDEO

Mocanița de la Sovata este gata de drum | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

Nostalgicii trenurilor de mică viteză cunoscute și sub numele de ,,mocănițe” s-au înghesuit pe peronul de la Sovata, devenit neîncăpător la ...

Codul bunelor maniere în societate | VIDEO

Codul bunelor maniere în societate | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

Politețea reprezintă un semn de respect atât față de ceilalți, cât și față de tine însuți. Reporter Coralia Ioana Matea

 

#tvrmures