loader
Foto

Galerie foto

Pe calea căutării de sine cu artistul plastic Vasile Mureșan

Vineri, 16 iunie, ora 13:30, la TVR 3, „Picătura de cultură” ne-a propus un portret al artistului plastic Vasile Mureșan și ne-a arătat câteva dintre lucrările prezentate la cea mai recentă expoziție a sa, „Căutări”.

 

Petronela Moraru
Picătura de cultură

Deși la apogeul creației, artistul plastic Vasile Mureșan se află încă pe calea „căutării de sine”, așa cum și-a intitulat chiar o poezie. Cele mai recente lucrări de artă au fost expuse în cadrul unei expoziții personale la Galeria „Unirea” a Asociației Artiștilor Plastici Mureș și stau sub semnul dorinței de libertate creatoare.

(w882)

Expoziția personală a artistului plastic Vasile Mureșan, „Căutări”, însumează aproximativ 25 de lucrări non-figurative și de artă gestuală și 13 instalații din inox, toate lucrate în ultimul an.

(w882)

Așa cum ne-a obișnuit de la ultimele sale expoziții, picturile abstracte, fără titluri, reprezentate prin tușe dinamice de culoare comunică printr-un limbaj al formelor şi liniilor şi invită privitorul să-și creeze propria poveste.

(w882)

Artist polivalent, Vasile Mureșan a absolvit Institutul de Artă Plastică din Cluj-Napoca. Este membru al Uniunii Artiștilor Plastici și consilier artistic al Asociației Artiștilor Plastici Mureș. Complexitatea artistică l-a purtat prin diferite ramuri ale artei: pictură, sculptură, desen și poezie, dar și ca expert, cercetător al picturii de secol XVIII. Colegii de breaslă aflați la vernisajul expoziției „Căutări” au scos în evidență și latura sa pedagogică, dorința permanentă de a-și împărtăși cunoștințele, de a iniția în domeniul artei, fiind și profesor de artă la câteva licee din oraș. Vasile Mureșan este considerat „un adevărat mecena pentru Asociație şi pentru membrii săi”.

(w882)

Program de difuzare:

  • TVR 3 - Vineri, 16 iunie, ora 13:30
  • TVR Târgu Mureș  - Marți, 13 iunie, ora 18:20

***

Producător și realizator: Petronela Moraru

14:30 CARTI DE VIZITA

*emisiune in lb.maghiara

Producător: Vajda Attila

16:00 Jurnal Regional in lb.maghiara VO

Producători: Fekete Hajnal, Kulcsar Andrea, Kos Anna, Szombatfalvi Katalin, Berecki Edit, Nagy Emoke

 
Provocările antreprenorilor mureșeni | VIDEO

Provocările antreprenorilor mureșeni | VIDEO

publicat: luni, 29 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, la "Forum economic"  am urmărit o ediție despre provocările antreprenorilor mureșeni.

„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Mocanița de la Sovata este gata de drum | VIDEO

Mocanița de la Sovata este gata de drum | VIDEO

publicat: joi, 25 aprilie 2024

Nostalgicii trenurilor de mică viteză cunoscute și sub numele de ,,mocănițe” s-au înghesuit pe peronul de la Sovata, devenit neîncăpător la ...

 

#tvrmures