loader
Foto

„Picătura de cultură”: Întâlnire cu scriitoarea Doina Ruști la Târgu Mureș

Emisiunea „Picătura de cultură” v-a invitat pe 1 martie să vă reîntâlniți, de la ora 13:30, pe TVR 3, cu scriitoarea Doina Ruști.

 

Petronela Moraru
Picătura de cultură

Inspirantă, captivantă, incitantă și prietenoasă - așa au caracterizat tinerii târgumureșeni întâlnirea cu scriitoarea Doina Ruști. Prozatoarea a revenit la Facultatea de Litere din cadrul UMFST „George Emil Palade” și la Colegiul Național „Alexandru Papiu Ilarian”.

Ziua s-a încheiat cu o discuție prietenoasă la Librăria Cărturești. Întâlnirea a fost prilejuită de apariția volumului de povestiri „Depravatul din Gorgani: alte 52 de ciudățenii”. Cele 52 de povestiri despre zonele stranii ale pasiunilor continuă volumul „Ciudățeniile amoroase din Bucureștiul fanariot”.

Pornind de la recenta carte editată, scriitoarea Doina Ruști le-a vorbit tinerilor despre drumul de la manuscris la carte, despre documentarea și elaborarea cărților sale, despre dragostea pentru București, dar și despre pasiunea pentru lumea fanariotă a secolului al XVIII-lea.

(w882)

Doina Ruști a mărturisit la Târgu Mureș că lucrează la un volum autobiografic.

***

Picătura de cultură: TVR 3, vineri, ora 13:30; TVR Târgu Mureş, marţi, ora 18:20

Producător și realizator: Petronela Moraru

19:30 Satul meu

Producator: Vasile Braic

20:00 Telejurnal

(simulcast TVR1)

 
Sighișoara, dincolo de zidurile cetății | VIDEO

Sighișoara, dincolo de zidurile cetății | VIDEO

publicat: vineri, 12 aprilie 2024

O nouă ediție "Călător de meserie" este difuzată vineri, 12 aprilie, de la ora 17:30 la TVR Târgu Mureș, și sâmbătă, 13 aprilie, de la ora 16:00 ...

"Forum Economic", cu Andrada Olga Gorog

publicat: miercuri, 10 aprilie 2024

Vineri, de la ora 16:00, la TVR 3, s-a transmis o nouă ediție "Forum Economic", moderată de Andrada Olga Gorog.

Între suspin și biruință. Întâmpinări doftoricești

Părintele profesor doctor Ovidiu Bârsan ne invită duminică, 14 aprilie, de la ora 18:00, la TVR Târgu Mureș, la o radiografie a vieții noastre ...

 

#tvrmures