
Subiectele prezentate sunt în general cazuri pe care lumea le-a uitat demult, ori despre care lumea preferă să vorbească în şoaptă. Sunt o mulţime de locuri în România care ridică atâtea semne de întrebare, la fel şi multe evenimente istorice care s-au petrecut fără a fi consemnate undeva. Cât de mult suntem dispuşi să acceptăm şi alte ipoteze despre locuri şi fapte decât datele oficiale? Iată, este întrebarea pe care Vânătorul de Enigme ne-o pune tuturor.
Printre “dosarele” care s-au aşezat pe masa vânătorului de enigme se află povestea sigurului lac meteoritic din Europa de Est, lacul Istantau. Unii oameni de ştiinţă susţin că nămolul din lac ascunde proprietăţi chimice care i-ar face curioşi pe fabricanţii de armament.
Un alt caz interesant este cel al staţiunii Sovata, la urechile vânătorului au ajuns informaţii potrivit cărora Sovata în perioada interbelică a fost locul “secret” de distracţie al monarhiei româneşti, al politicienilor şi al oamenilor de afaceri din acea perioadă. La Sovata s-a scris o bună parte din istoria acelei vremi şi tot acolo au fost cheltuiţi cei mai mulţi bani în jocurile de noroc.
Poate cea mai năucitoare ipoteză pe care vânătorul de enigme o va pune în lumina este cea a cavalerilor templieri şi urme ale trecerii lor prin Transilvania. Este puţin credibil şi totuşi există probe. Mai mult, se pare că Transilvania Evului Mediu era locul cel mai sigur prin care ordinele cavalereşti îşi puteau transporta bogăţiile. O serie de şase cetăţi din judeţele Harghita şi Covasna ascund bine acest “secret”.