Vânătorul de enigme
Vânătorul de enigme
Misterul face realitatea mult mai interesantă. Vânătorul de Enigme este un documentar în care legendele se împletesc cu adevăruri ştiinţifice ori istorice.

Subiectele prezentate sunt în general cazuri pe care lumea le-a uitat demult, ori despre care lumea preferă să vorbească în şoaptă. Sunt o mulţime de locuri în România care ridică atâtea semne de întrebare, la fel şi multe evenimente istorice care s-au petrecut fără a fi consemnate undeva. Cât de mult suntem dispuşi să acceptăm şi alte ipoteze despre locuri şi fapte decât datele oficiale? Iată, este întrebarea pe care Vânătorul de Enigme ne-o pune tuturor.

Printre “dosarele” care s-au aşezat pe masa vânătorului de enigme se află povestea sigurului lac meteoritic din Europa de Est, lacul Istantau. Unii oameni de ştiinţă susţin că nămolul din lac ascunde proprietăţi chimice care i-ar face curioşi pe fabricanţii de armament.

Un alt caz interesant este cel al staţiunii Sovata, la urechile vânătorului au ajuns informaţii potrivit cărora Sovata în perioada interbelică a fost locul “secret” de distracţie al monarhiei româneşti, al politicienilor şi al oamenilor de afaceri din acea perioadă. La Sovata s-a scris o bună parte din istoria acelei vremi şi tot acolo au fost cheltuiţi cei mai mulţi bani în jocurile de noroc.

Poate cea mai năucitoare ipoteză pe care vânătorul de enigme o va pune  în lumina este cea a cavalerilor templieri şi urme ale trecerii lor prin Transilvania. Este puţin credibil şi totuşi există probe. Mai mult, se pare că Transilvania Evului Mediu era locul cel mai sigur prin care ordinele cavalereşti îşi puteau transporta bogăţiile. O serie de şase cetăţi din judeţele Harghita şi Covasna ascund bine acest “secret”.

Miron Costin si Mihaela Sepsi
Miron Costin si Mihaela Sepsi
Arhiva articole
Vânătorul de Enigme: Legenda cetății în care a locuit Ileana Cosânzeana
luni, 20 ianuarie 2014
În țara lui Făt Frumos și pietrele au povestea lor. Se spune că Ileana Cosânzeana a locuit într-o cetate din Transilvania. Cetatea zânei este una dintre cele mai misterioase fortificații din județul Covasna.
“Vânătorul de enigme”: Povestea cavalerilor templieri în Transilvania continuă
marţi, 07 ianuarie 2014
Episodul 7 ne duce pe drumurile întortocheate din Transilvania, unde banii Europei Occidentale erau transportați în ascuns.
“Vânătorul de enigme”: O poveste cu zâne bune și rele și cavaleri enigmatici
vineri, 06 decembrie 2013
Episodul 5 din seria cavalerilor templieri în Transilvania “vânează” povești de dragoste împletite cu istorisiri despre averile cavalerilor templieri, averi care circulau tocmai prin centrul Transilvaniei.
“Vânătorul de enigme”: Cine erau şi ce făceau domnițele misterioase din Transilvania
luni, 11 noiembrie 2013
“Zânele”  din județul Harghita ascund o poveste incredibilă: ele erau cele care stăteau la masa rotundă cu faimoșii templieri și tot ele aveau rolul de călăuze ale cavalerilor pe Drumul Sării din Transilvania.
Frumoasa doamnă bogată şi cavalerii templieri, un nou caz la “Vânătorul de enigme”
marţi, 29 octombrie 2013
Ipoteza privind cavalerii templieri în Transilvania pe care v-o dezvăluim duminică, 3 noiembrie, la “Vânătorul de enigme” îi lasă cu gura căscată până şi pe istorici.