loader
Foto

Galerie foto

Seară folk, la „Picătura de cultură”

Petronela Moraru, de la TVR Tîrgu Mureş, ne prezintă o nouă ediţie a emisiunii „Picătura de cultură”. La TVR 3, joi, de la ora 22:00, aflăm cum a fost la Festivalul de Muzică Folk „Ziua de mâine”, de la Alba Iulia, 2015.

 

Picătura de cultură

Nume mari ale folk-ului românesc au fost prezente la cea de a XI-a ediţie a Festivalului-Concurs de Muzică Folk „Ziua de mâine”. În emisiunea Picătura de cultură îi putem urmări în concert la Alba Iulia pe Mircea Baniciu, Vasile Şeicaru, Zoia Alecu, Poesis sau Silvan Stâncel.

Săptămâna aceasta, Picătura de cultură ne prezintă un interviu cu Vali Şerban, cantautor de muzică folk, iniţiatorul şi directorul Festivalului de Muzică Folk „Ziua de mâine”, apoi urmărim un interviu cu Laura Todică, laureată în festival.

Florin Săsărman şi Vali Şerban au deschis ediţia a XI-a a Festivalului cu lansarea volumului „Taifas cu menestreli” - o scurtă istorie a muzicii folk din România prin intermediul interviurilor. Despre evenimentul de lansare ne povesteşte echipa TVR Tîrgu Mureş.

O lansare de carte mai puţin obişnuită a avut loc în a doua zi a Festivalului. Pentru că autoarea nu a fost prezentă, întreaga întâlnire de la „Cafeaua cu folk” s-a transformat într-o discuţie liberă, prietenească despre scriitoarea Clara Mărgineanu şi despre legătura ei cu lumea folk-ului. Cu această ocazie au fost prezentate şi ultimele două apariţii editoriale ale autoarei bucureştene, „Destine cu har” şi „Sărutul femeii poem”.

Picătura de cultură

TVR 3 - joi, 31 martie, ora 22:00

TVR Tîrgu-Mureş - sâmbătă, 2 aprilie, ora 19:00


***

Emisiunea poate fi urmărită şi pe TVR+, pe tabletă sau mobil.

Aici puteţi descărca aplicaţiile TVR+ pentru IOS si Android.

 
Provocările antreprenorilor mureșeni

Provocările antreprenorilor mureșeni

publicat: miercuri, 24 aprilie 2024

Vineri, 26 aprilie, de la ora 16:00, la TVR 3, aflăm la "Forum economic" care sunt provocările antreprenorilor mureșeni.

„Picătura de cultură”: Olimpia Coman-Sipeanu, o viață de artist, restaurator și pedagog | VIDEO

Bucuria de a dărui bucurie. Prima parte a reportajului dedicat Olimpiei Coman-Sipeanu s-a difuzat marți, 23 aprilie, de la ora 18:20, la TVR ...

Pentru Răzvan visele devin realitate | VIDEO

Pentru Răzvan visele devin realitate | VIDEO

publicat: marţi, 23 aprilie 2024

Povestea tânărului Răzvan Rusu din Idicel Pădure, antreprenor ambițios și perseverent, merge mai departe.

 

#tvrmures